Antonov ar putea produce avioane pentru fortele aeriene americane
Antonov va concura cu Boeing si cu concernul aeronautic european EADS. Valoarea totala a contractului este estimata a fi intre 25 si 50 de miliarde de dolari. Aviatia americana doreste sa isi inlocuiasca actualele platforme de realimentare in zbor, care nu au mai fost modernizate semnificativ din anii '50.
Antonov a fost unul dintre principalii producatori de avioane pentru armata fostei Uniuni Sovietice si inca detine recordul pentru cel mai mare avion construit vreoadata, modelul An-225, ce poate atinge o greutate de 600 de tone daca este incarcat la maximum.
Aceasta nu este prima situatie in care SUA se arata dispuse sa cumpere echipamente militare rusesti. Statele Unite sunt interesate sa cumpere elicoptere Mi-17 produse de Rusia pentru dotarea armatei afghane, a declarat secretarul american al Apararii, Robert Gates, intr-un interviu acordat agentiei rusesti Interfax in luna septembrie.

Ministrul energiei cedează în fața ANRE în ceea ce privește liberalizarea, deși este "ușor nemulțumit" / Marii furnizori de energie nu vor fi obligați să ofere reduceri de prețuri
Cum decurge vaccinarea într-o comună din Iași: doar patru persoane imunizate luni, o singură persoană programată pentru marți: „Nu pot să aduc oameni de acasă să-i vaccinez”
Povestea discului de la Nebra - Un fals extrem de bine făcut sau cea mai veche reprezentare a cerului?
“Oglinda fermecată” a autorităților ne spune povestea noastră de anul acesta. De fapt, Comisia de Prognoză o spune pentru buget
O copie din secolul XVI a lui „Salvator Mundi”, cel mai scump tablou din lume, a fost recuperată de poliția italiană / Povestea din spatele operei de artă
Aceasta nu este o licitatie noua, ci reluarea unei licitatii de acum cativa ani. Aceea a fost castigata de EADS in partenerial cu Northrop Grumman, ceea ce aici in State a provocat un mare scandal nu pentru ca Airbus si europenii nu sunt de incredere pentru americani, ci pentru ca sindicatele de la Boeing au ridicat problema: "American jobs for American workers". Problema a jucat un rol si in campania electorala prezidentaiala de acum doi ani.
Dat fiind dimensiunea firmei Boeing si a numarului sub-contractorilor americani, problema nu tine atat de licitatia in sine ci de somaj si de problema mai larga a "out-sourcing-ului" de joburi.
Mi se pare ca EADS si EU au contestat la WTO anularea licitatiei care acum se reia ca sa castige cine trebuie, adica Boeing. Da, probabil ca din politete si pentru a contracara acuzatiile de la WTO se accepta oferte si de la Antonov, dar e greu de crezut ca daca licitatia a fost anulata pentru EADS va castiga Antonov. Dar nu se stie niciodata cate Anna Chapman bine plasate au rusii/ucrainenii. Cel putin de prima doamna putem fi siguri :-)
Mai multe detalii: "Boeing Beats Airbus -- Twice -- By Thinking Smaller" http://www.dailyfinance.com/story/company-news/boeing-beats-airbus-twice-by-thinking-smaller/19391252/
Conform:
http://www.fundinguniverse.com/company-histories/Antonov-Design-Bureau-Company-History.html
Antonov are 7,500 de angajati. Daca ii iei pe 100 cei mai "tatici" dintre proiectanti (nu toti 7,500 sunt "guru", acolo intra si muncitori, si nepoatele directorilor, si racketii care pazesc parcarea, etc.), si le dai $250,000/an de cap de inginer, rezulta un cost de numai $25M, de numai 0.07% din costul proiectului.
Asa ca fiti seriosi si stati cuminti la locurile voastre, americanii gandesc pe bani, nu pupa Antonov nici un proiect. Si apoi Washington-ul este stat "albastru" (democrat), nici Obama nu este chiar atat de duma sa outsource astfel Boeing jobs la rusi!
"Aceasta nu este prima situatie in care SUA se arata dispuse sa cumpere echipamente militare RUSESTI...."
ucraina nu e rusia chiar daca rusii fac eforturi mari sa cumpere firma ukrainiana antonov.....
in rest houstonianul are dreptate