Femeile nu sunt platite in mod egal cu barbatii si, pe deasupra, nu sunt avansate la serviciu pe cat de rapid ar merita, conform unui studiu publicat de Reuters. Insa obstacolele pe care le infrunta femeile nu se opresc aici. Iata cateva solutii de evitare a neregulilor pe care sistemul de pensionare le presupune, intr-o analiza Reuters.

1. Asigurarea unei educatii si conceperea unui plan. Asigurandu-si o educatie, femeile ar putea lua decizii mult mai informate. Este bine ca femeile sa isi construiasca un plan detaliat si sa aiba in vedere cheltuielile curente precum si o proiectie a ceea ce va fi necesar dupa pensionare.

2. Concentrarea asupra beneficiilor. Atunci cand isi aleg un loc de munca, este bine ca femeile sa aiba in vedere ofertele pe care firmele le propun pentru perioada de dupa pensionare. In situatia in care nu exista beneficii foarte mari, este recomandata chiar si schimbarea domeniului de activitate, pentru altul care poate oferi pachete mai avantajoase.

3. Economisirea banilor inca din timp. Multe femei cheltuiesc bani pana in momentul in care devine foarte tarziu sa mai economiseasca. Ar trebui sa inteleaga faptul ca economiile ar trebui incepute intre 30 si 40 de ani pentru a reusi sa isi asigure banii necesari dupa pensionare.

Citeste analiza Reuters. ​