Analistul american de stiri Juan Williams a fost concediat de National Public Radio (NPR) pentru o declaratie facuta la Fox News in care spunea ca se enerveaza foarte tare atunci cand intalneste musulmani in avion. Wiliiams, autor a cateva carti referitoare la miscarile pentru apararea drepturilor civile din S.U.A, a facut aceasta remarca in timpul unei dezbateri la emisiunea "The O'Reilly Factor", informeaza BBC.

Conform unei declaratii NPR, contractul analistului de stiri Juan Williams a incetat in aceasta miercuri. "Comentariile domnului Williams nu au fost in concordanta cu standardele si practicile editoriale impuse de noi. Din acest moment el si-a pierdut credibilitatea" precizeaza comunicatul postului de radio american.

In emisiunea "The O'Reilly Factor", Williams a declarat: "Nu sunt un bigot, cunosti cartile publicate de mine. Insa cand ma urc intr-un avion, trebuie sa recunosc faptul ca atunci cand intalnesc oameni imbracati in tinuta musulmana, mai ales cei care se definesc ca fiind in primul rand musulmani, ma ingrijorez, ma enervez".