Guvernul francez a declarat astazi ca 8601 de cetateni romani au fost expulzati intre 1 si 17 octombrie din Franta, pe motiv ca nu se aflau in legalitate pe teritoriul francez. Publicarea acestei informatii coincide cu anuntarea introducerii in aceasta tara a unui program de reintegrare a cetatenilor din U.E., precizeaza El Pais.

Ministerul francez al Imigratiei nu a dorit sa mentioneze cati dintre romanii expulzati erau tigani. De asemenea autoritatile franceze au precizat intr-un comunicat ca 7.447 de romani au parasit Franta in mod voluntar, iar ceilalti 1154 au fost fortati sa faca acest lucru.

Recent acelasi minister anunta faptul ca, incepand cu luna august, numarul cetatenilor romani si bulgari expulzati pe motiv ca nu se aflau in legalitate pe teritoriul Frantei a ajuns la 10.000. Aceste cifre au fost facute publice in aceeasi zi in care Franta a acceptat sa puna in aplicare directiva europeana referitoare la libera circulatie a cetanilor in spatiul Uniunii Europene, conform cerintelor Comisiei Europene.