Un colet cu explozibil adresat cancelarului Angela Merkel a fost descoperit marti in Germania. Pachetul a sosit pe adresa cancelariei, in atentia Angelei Merkel. Potrivit ministrului de interne, Thomas de Maiziere, aparitia pachetului are legatura cu campania de transmitere de bombe prin posta din Grecia, anunta AFP.

Angela MerkelFoto: Agerpres

Maiziere a declarat ca pachetul a fost expediat din Grecia cu doua zile in urma si ca mecanismul explozibil din interior era construit in acelasi fel cu cel din coletul explodat la ambasada Elvetiei din Atena.

Desi cele doua tari au relatii stranse, nu a existat o avertizare din partea Greciei cu privirea la riscul de atentat prin colet cu bomba. Daca pachetul ar fi explodat daunele nu ar fi fost minore. In prezent a fost crescut nivelul de securitate in toate departamentele guvernamentale germane care gestioneaza receptionarea coletelor. O atentie sporita este alocata coletelor sosite din Grecia.

Marti au explodat doua pachete cu bomba la ambasadele Elvetiei si Rusiei de la Atena si alte 3 pachete au fost descoperite inainte de a exploda, intr-un val de atacuri legate de extremistii de stanga.

Coletele de marti sunt similare altor patru pachete trimise catre alte patru ambasade din Atena, care au fost interceptate luni. Unul dintre colete era destinat lui Nicolas Sarkozy. Politia a detonat in conditii de siguranta coletele destinate ambasadelor Germaniei, Bulgariei si statului Chile.