Cea mai inalta statuie a lui Iisus Hristos a fost definitivata duminica. Constructia are 52 metri inaltime si este situata in aproprierea orasului Swiebodzin din Polonia, potrivit CNN.

Statuia lui Iisus Hristos din PoloniaFoto: Reuters

"Aceasta statuie implineste munca mea de o viata in calitate de preot. M-am simtit inspirat in a indeplini voia Domnului, iar astazi ii sunt recunoscator pentru ca mi-a ingaduit sa fac voia sa" a declarat parintele Zawadzki dupa ce constructia a fost intregita. Ultima interventie a constat in atasarea capului statuii lui Iisus Hristos, aceasta piesa cantarind 700 tone.

Costurile necesare pentru construirea statuii au fost asigurate din donatiile localnicilor, potrivit ziarului "Krakow Post". Monumentul va beneficia de o lansare oficiala pe 21 noiembrie 2010. ​

Autoritatile orasului Swiebodzin spera ca statuia uriasa ce infatiseaza figura lui Iisus Hristos sa declanseze un miracol economic in Polonia, reprezentand un obiectiv turistic important pentru pelerini. In acelasi timp proiectul a impartit societatea poloneza in mai multe tabere, fiind un subiect extrem de controversat la nivel local.