Atacul asupra jurnalistului rus Oleg Kashin este rezultatul unui conflict de afaceri si nu consecinta unui dispute politice, a declarat vicepremierul Valeriy Ryazanskiy, potrivit Ria Novosti.

"Este necesar sa intelegem faptul ca jurnalistii nu sufera din cauza autoritatilor, a structurilor politice sau a altor institutii, ci in special din cauza conflictelor din zona de afaceri" a declarat Valeriy Ryazanskiy. El a mai adaugat ca aceste conflicte sunt un rezultat al "fazei de recuperare" in urma crizei din 2008-2009.

Motivele pentru care jurnalistul Oleg Kashin a fost atacat sunt inca neclare. Cu toate acestea editorul publicatiei Kommersant, Mikhail Mikhailin, a declarat ca cel mai probabil motivul atacului are legatura cu investigatiile recente pe care jurnalistul le desfasura cu privire la grupurile extremiste de tineri. ​

Unul dintre principalii jurnalisti ai ziarului Kommersant, Oleg Kashin, se afla in coma indusa de medici la spital, dupa ce a fost batut langa casa sa din Moscova.

Atacul a avut loc sambata dimineata, la primele ore. Kashin a fost batut de doi barbati si are maxilarul rupt, tibiile fracturate si rani la craniu si degete.

"Este clar ca oamenilor care au facut acest lucru nu le-a placut ce a spus si a scris," a declarat editorul lui Kashin.

In ultima vreme, Kashin a acoperit proteste anti-Kremlin si marsuri ale extremistilor.

Oleg Kashin este unul dintre jurnalistii cunoscuti in Rusia, astfel ca, potrivit BBC, rezolvarea acestui caz este un test serios pentru Kremlin in ceea ce priveste preocuparea puterii fata de problema intimidarii presei. (I.R.)