Bulgaria are tot potentialul de a deveni corespondentul faimoasei "Silicon Valley" pentru regiunea Marii Negre, potrivit spuselor participantilor la conferinta "Realizing the Potential - Bulgaria on the Outsourcing and Off-shoring Map", organizata de AmCham, Agentia InvestBulgaria si Colliers International, relateaza Novinite.

Potrivit lui Borislav Stefanov, presedintele Agentiei InvestBulgaria, Bulgaria detine trei avantaje majore ca destinatie de outsourcing: locatia situata in proximitatea unor piete cheie, stabilitatea sa politica si macroeconomica, precum si resursele umane calificate si talentate. Acesta considera ca este datoria guvernului de a se asigura ca investitorilor li se vor prezenta toate beneficiile pe care aceasta tara le ofera.

Mai mult de 300 delegati internationali si locali au participat la prima editie a conferintei "Realizing the Potential - Bulgaria on the Outsourcing and Off-shoring Map" organizata in Sofia, la initiativa Camerei Americane de Comert din Bulgaria(AmCham) si a Agentiei InvestBulgaria, in colaborare cu Colliers International.

Printre vorbitorii invitati la aceasta conferinta s-au numarat reprezentanti ai unor companii precum McKinsey & Company, AES, Hewlett-Packard, TMF, Johnson Controls, OPI, Adecco, SAP Labs si Colliers International.