Guvernul israelian a aprobat duminica construirea unui centru de detentie destinat miilor de imigranti ilegali din Africa care cauta un loc de munca pe teritoriul acestei tari. Centrul de detentie va fi construit in apropierea granitei sudice cu Egipul, relateaza AFP.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat ca aprobarea constuirii acestui centru este o necesitate pentru Israel, din moment ce rata medie a imigrantilor aflati pe teritoriul acestei tari din motive economice au ajuns la 1200 pe luna.

Acesta a precizat ca "centrul le va furniza detinutilor asigurarea nevoilor de baza, cum ar fi un spatiu de dormit, mancare, apa si tot ceea ce tine de mentinerea sanatatii acestora". Premierul israelian a mai adaugat: "Trebuie precizat faptul ca facilitati similare exista si in multe dintre tarile vestice, cum ar fi Olanda, Germania si Italia".

Autoritatile israeliene au precizat ca acest centru de detentie a fost conceput ca un loc de tranzit pentru imigrantii ilegali din Africa, gazduindu-i pana in momentul in care acestia vor fi trimisi in tarile lor de origine sau intr-o tara terta.