Operatiunea militara de eliminare a traficului de droguri din Rio de Janeiro va continua cu ocuparea unei zone extinse de catre militari cel putin pana in luna octombtie 2011, informeaza CNN.

Guvernatorul Sergio Cabral a declarat marti ca cel putin 2.000 de militari vor ramane in cartierul Alemao pentru a sustine pe termen lung efortul de curatare si eliberare a zonei de traficantii de droguri. Decizia a fost luata dupa consultari cu presedintele brazilian care si-a oferit suportul pentru operatiunea aflata in desfasurare.

Trupele care vor ramane in zona timp de aproape un an sunt cunoscute sub numele de Unitatile Pacificatoare ale Politiei, special create sa lucreze si sa traiasca in zonele pe care trebuie sa le protejeze.

Autoritatile braziliene incearca sa-i scoata pe traficanti din ascunzatori de mai bine de 2 ani, insa operatiunea actuala si-a propus si recastigarea teritoriilor aflate in stapanirea cartelurilor si redarea lor societatii.

Reactiile din afara si din interiorul Braziliei legate de operatiunile militare in desfasurare sunt pozitive, desi se speculeaza faptul ca Brazilia face curat datorita Campionatului Mondial si Jocurilor Olimpice pe care le va organiza in anii urmatori.