Mai multe mitinguri de sustinere a libertatii de exprimare au fost programate sambata in cateva capitale ale lumii, cu scopul de a protesta impotriva arestarii lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks. Acesta este retinut intr-o inchisoare de la periferia Londrei, acuzatia sa neavand nicio legatura cu informatiile dezvaluite pe site-ul WikiLeaks, anunta CNN.

Julian Assange, fondatorul WikileaksFoto: Agerpres/AP

Sambata site-ul spaniol Free WikiLeaks a mobilizat protestatarii pentru a se reuni in capitalele Spaniei, Mexicului, Argentinei, Olandei, Columbiei si Peru si a cere eliberarea lui Julian Assange.

"Dorim eliberarea lui Julian Assange de pe teritoriul marii Britanii" declara reprezentantii site-ului spaniol.

Marsuri similare de sprijinire a cauzei lui Assange au fost organizate vineri si in Australia.

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a fost arestat in Marea Britanie in baza unui mandat european emis de Suedia, a anuntat politia metropolitana din Londra, potrivit Reuters, dupa ce acesta s-a predat.

Tribunalul londonez i-a refuzat eliberarea pe cautiune, potrivit The Guardian. Assange va ramane in arest pana la urmatoarele audieri din 14 decembrie. In cadrul audierilor a spus ca nu accepta sa fie extradat in Suedia si va lupta in instanta impotriva acestei cereri. ​