Venetia face eforturi pentru a-si mentine reputatia facilitand legislatia care le permite sufletelor celor morti sa se odihneasca in acest oras. Incepand cu anul viitor rudelor indurerate li se va permite sa imprastie cenusa celor dragi pe insula San Michele sau in larg, conform unei rezolutii aprobate recent, conform The Guardian.

Aceasta decizie este valabila atat pentru locuitorii Venetiei, cat si pentru cetatenii care nu apartin acestui oras, dar care au fost inspirati de renumitul roman "Moarte la Venetia" de Thomas Mann.

"Am luat in considerare dorinta multor turisti care iubesc acest oras si care si-ar dori sa fie inmormantati aici, insa nu mai gasesc loc in cadrul cimitirului nostru", a declarat inspectorul de mediu al orasului Venetia, Gianfranco Bettin.

Primaria lucreaza in momentul de fata la extinderea printr-un ponton a cimitirului situat pe insula San Michele, locul din care cenusa va putea fi imprastiata. De asemenea persoanele indoliate vor putea inchiria o barca care ii va transporta la o distanta de 700 de metri departare de tarm, pentru a putea imprastia cenusa celor dragi in Marea Adriatica, sub supravegherea unei persoane autorizate.

Taxa care va fi perceputa pentru persoanele care nu locuiesc in Venezia, dar care vor dori sa fie inmormantate in acest oras va fi de 350 de euro, in timp ce locuitorii orasului vor plati doar 50 de euro.