Liposuctia virtuala: slabesti in 30 de minute fara dieta si fara cutit. Acest tratament ofera aceleasi rezultate ca in cazul liposuctiei chirurgicale, doar ca acum slabesti fara bisturiu si fara anestezie O noua terapie, numita liposuctia virtuala sau cavitatie, ajuta la pierderea kilogramelor acumulate inca de la prima sedinta. Este o varianta non-invaziva de slabire si presupune topirea celulitei si a stratului de grasime in trei etape. "Aceasta terapie ofera aceleasi rezultate ca cele obtinute in cazul liposuctiei chirurgicale, cu precizarea ca acest tratament are avantajul de a fi non-invaziv, fara bisturiu sau anestezie", sustine Elena Varzaru, specialist medical in cadrul unui centru de infrumusetare din Capitala, scrie Gandul.

utileFoto: Colaj foto

Reduceri la ofertele last-minute de Craciun. Romanilor le place sa petreaca Revelionul cu fast, departe de casa. In schimb, de Craciun, prefera sa se delecteze cu carnati si turte acasa, alaturi de familie. De aceea, hotelierii care mai au camere libere pentru intervalul 23-28 decembrie 2010. Urmand modelul comerciantilor, hotelierii au adoptat sintagma ''platesti trei si stai patru nopti''. Este si cazul administratorilor unui hotel de trei stele din Dumbraveni, Sibiu, care asteapta inca 15 clienti pentru a-si ocupa locurile libere. Un sejur de cinci zile/patru nopti costa 550 de lei, suma care acopera pensiunea completa, plus cateva momente deosebite, cum ar fi impodobirea bradului, cina festiva, program de colinde, plimbari cu sania sau petrecere cu porc la protap si tuica fiarta, relateaza EVZ.

Cancerul uterin ar putea fi detectat inainte de aparitia primelor simptome. Un dispozitiv cu ultrasunete, capabil sa detecteze cancerul uterin cu cateva luni sau chiar cu cativa ani inainte de aparitia primelor simptome, a fost construit de cercetatorii britanici de la Colegiul Universitar din Londra, informeaza Mediafax. Noul dispozitiv este capabil sa detecteze tumori canceroase incipiente aparute in uterul unor paciente care se simt perfect sanatoase in momentul efectuarii acestor teste. Aparatul masoara grosimea peretilor uterului, generand o imagine computerizata a acestora, permitandu-le astfel medicilor sa detecteze tumorile aparute chiar intr-un stadiu incipient, precizeaza oamenii de stiinta, informeaza Gandul.

Fiecare asigurat, intr-o baza de date nationala. Toti pacientii vor avea o fisa electronica ce va putea fi accesata de la orice institutie sanitara din tara. Prin centralizarea datelor asiguratilor, nu va mai fi posibila fraudarea sistemului prin inscrierea aceleiasi persoane pe listele mai multor medici de familie. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a finalizat programul care permite monitorizarea serviciilor medicale pe care le primeste un asigurat, indiferent de cabinetul la care se prezinta acesta. Este vorba de versiunea centralizata a Serviciului Informatic Unic Integrat (S.I.U.I), o aplicatie cu acces online securizat, care va fi pusa la dispozitia medicilor, farmacistilor si angajatilor caselor judetene de sanatate din intreaga tara, mentioneaza Adevarul.

La ce riscuri te expui in cazul deficientelor de vitamine. Vitaminele ajuta organismul sa functioneze optim. Specialistii in nutritie spun ca alimentele sunt cea mai buna si cea mai sigura sursa de vitamine. Astfel, complexul vitaminelor B, in special B6 si B12, ajuta sangele, nervii si sistemul imunitar sa functioneze optim. Deficienta in organism a acestor vitamine reprezinta un factor de risc pentru bolile de inima si atacul cerebral. Cantitatea zilnica recomandata pentru o persoana sanatoasa este de 1,3 miligrame de B6 si 2,4 micrograme de B12. Cerealele integrale, germenii de grau, bananele, fasolea, nucile, carnea de pui si cea de peste reprezinta cea mai bogata sursa de vitamina B6, iar ouale, lactatele, carnea de vita si cea de porc sunt surse bogate in vitamina B12, anunta Gandul.