Politia a emis un avertisment pentru fondatorul Wikileaks, Julian Assange, dupa ce acesta a intarziat la verificarea zilnica a autoritatilor britanice ordonata de tribunal, in timp ce era eliberat pe cautiune, informeaza CNN.

Julian Assange eliberatFoto: Reuters

"Julian Assange a primit un avertisment verbal pentru ca s-a prezentat la verificare in afara termenul convenit. I s-a amintit ca ar putea fi arestat daca evenimentul se repeta", au declarat autoritatile.

Site-ul lui Assange a publicat sute de mii de pagini de documente diplomatice si militare americane in ultimele opt luni. Procurorii din Suedia vor sa-l interogheze in legatura cu acuzatiile de agresiune sexuala care nu au legatura cu Wikileaks.

Assange a negat acuzatiile si a fost eliberat pe cautiune pentru 200.000 de lire sterline (310.000 dolari) in timp ce se lupta cu extradarea. El trebuie sa stea la conacul unui sustinator din afara Londrei, sa se prezinte la verificari intre orele 14:00 si 17:00 in fiecare zi si sa poarte o eticheta electronica pentru a monitoriza locul in care se afla.