Mormantul pierdut al imparatului Caligula (12-41 d.Ch.) a fost descoperit de politia italiana langa lacul Nemi, la sud de Roma, dupa arestarea unui individ care dorea sa fure si ulterior sa plaseze in strainatate o statuie din respectivul mormant, informeaza The Guardian.

Individul a fost prins chiar in timp ce incarca statuia de 2,5 metri intr-un camion. Statuia valoreaza aproximativ 1 milion de euro si este lucrata in marmura greceasca. Arheologii au inceput astazi sapaturile la situl descoperit de hot.

Datorita placerii de a ucide, incestului si mai ales a faptului ca a vrut sa-si numeasca propriul cal in functia de consul, Caligula era considerat nebun de contemporanii sai.

Odata cu asasinarea imparatului de catre garzile pretoriene in anul 41, multe din monumentele ridicate in timpul sau au fost distruse. Se pare ca in zona lacului Nemi, Caligula avea o resedinta, un templu si un palat plutitor. Ramasitele lor au fost descoperite in timpul lui Mussolini dar au fost distruse in timpul razboiului.