Site-ul guvernului italian a fost blocat duminica de catre hackeri, acesta fiind inaccesibil timp de cateva ore. Blocarea paginii s-a petrecut dupa ce oponentii premierului Berlusconi anuntasera ca vor ataca site-ul in semn de protest pentru limitarea libertatii mass-media, informeaza Reuters.

Hackerii care isi spun Anonymous Italy au criticat mai multi politicieni aflati la guvernare si au spus ca actiunea lor este un raspuns la o dezvaluire de pe WikiLeaks, ei insisi activand in numele acesui ONG.

Potrivit documentului care provine de la ambasada SUA din Roma, diplomatii americani considerau anul trecut ca noua lege a mass-media este ingrijoratoare si pare a fi facuta pentru a da guvernului dreptul de a bloca si cenzura orice continut de pe internet. Totodata legea pare sa favorizeze trustul Mediaset apartinand lui Berlusconi in defavoarea oponentului sau Sky.

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a declarat tot duminica pentru un ziar italian ca in urmatoarele saptamani va publica noi documente legate de guvernul Berlusconi.