Procurorii germani s-au sesizat cu privire la o companie care comercializeaza carti de joc imprimate cu fotografiile mai multor dictatori. Adolf Hitler apare pe una dintre aceste carti, peste portretul sau fiind dispusa in mod discret o zvastica, anunta CNN.

Procurorul sef Antje Gabriels-Gorsolke a declarat marti ca comercializarea fotografiei lui Hitler este o problema, dar fiind adaugata si zvastica situatia devine una ilegala. Autoritatile au luat cunostinta despre existenta jocului cu dictatori dupa ce acesta a fost expus in cadrul unui Targ al Jucariilor ce se desfasoara in prezent la Nuremberg. Pretul unui joc este de 10 euro, iar procuratura a dispus confiscarea tuturor pachetelor de carti.

Denumirea sub care jocul a iesit pe piata este: "Cvartetul Dictatorului: Cei mai rai 32 de dictatori ai lumii pe carti de joc". Alaturi de figurile lui Hitler, Stalin, Ceausescu sau Mao Tze Dun, pe carti mai apar si figuri istorice precum ugandezul Idi Amin Dada sau chilianul Augusto Pinochet.

Personajele de pe carti se impart in mai multe categorii: fascisti, conducatori militari sau marionete ale SUA. Pentru fiecare personaj exista si cateva date legate de biografie sau activitate: varsta pe care o aveau cand au ajuns la putere, lungimea mandatului, numarul de victime sau veniturile private.