Douazeci de activisti Greenpeace au reusit sa patrunda marti intr-o centrala nucleara din Spania dupa ce au ranit usor un paznic. O parte dintre ei au reusit sa se urce pe un turn de racire pe care au scris cuvantul "pericol" , protestand impotriva folosirii energiei nucleare. Centrala nucleara se afla in orasul Cofrentes din estul Valenciei, informeaza CNN.

Situatia a fost confirmata atat de purtatorul de cuvant al Greenpeace cat si de autoritatile spaniole care insa au declarat ca partile importante ale centralei nu au fost atinse de activisti si ca acestea sunt securizate perfect si functioneaza normal. Autoritatile nu au explicat cum a fost posibila penetrarea sistemului de securitate din jurul centralei.

Centrala nucleara de la Cofrentes a inceput sa functioneze in anul 1984, dar licenta actuala de functionare expira in luna martie a acestui an. Desi detine opt centrale nucleare, Spania a produs prin ele doar 20% din totalul de energie in anul 2007, restul de 80% provenind din prelucrarea carbunilor, energie solara, eoliana si alte surse.