Activistii egipteni au organizat marti marsul milioanelor de femei in Cairo solicitand sanse corecte si egale pentru toti cetatenii Egiptului indiferent de gen, religie sau pozitie sociala. La protest au participat mai putin de 1000 de personae, barbati si femei. Intre acestia o parte manifestau chiar impotriva marsului, anunta CNN.

Initiatorii marsului spun ca femeia egipteana a jucat un rol important in evenimentele politice care au dus la cadrea vechiului regim. Femeile au fost maltratate de politie si chiar impuscate in timpul protestelor si astfel in lupta femeile nu s-au diferentiat de barbati. Tot ei anunta ca femeile din Egipt au jocat acest rol intodeauna in istoria tarii lor.

Un studiu din anul 2008 intocmit de Centrul Egiptean pentru Drepturile Femeilor arata ca 98% din femeile straine si 83% din femeile egiptene au fost hartuite sexual. Centrul Egiptean pentru Drepturile Femeilor a trebuit sa inchida acum 5 ani programul dedicat sustinerii implicarii tinerelor femei in politica locala din lipsa de interes. Astazi Centrul spune ca este bombardat cu solicitari de reluare a programului.