Secretarul elen de stat pentru Afaceri Externe se va intalni cu un emisar trimis de Gaddafi. Secretarul elen de stat pentru Afaceri Externe se va intalni joi dimineata cu un emisar al liderului libian Muammar Gaddafi, la cererea acestuia din urma, potrivit unei declaratii din partea Ministrului Afacerilor Externe de la Atena. "Domnul Dollis se va intalni cu un emisar libian, Muhammad siyal Taher, adjunctul Ministrului Afacerilor Externe de la Tripoli. Aceasta intalnire va avea loc in urma consultarilor dintre Ministrul de Externe grec, Dimitris Droutsas, si sefa diplomatiei europene, Catherine Ashton, inainte de reuniunea extraordinara care va avea loc maine (joi) la Bruxelles", se spune in declaratie. Joi, 10 martie, va avea loc o reuniune a ministrilor de externe ai statelor membre UE, la Bruxelles, precum si o reuniune a NATO. Summit-ul extraordinar al sefilor de stat si de guvern ai UE, care va avea loc vineri, va aborda de asemenea situatia din Libia, informeaza AFP.

presa in diagonalaFoto: Colaj foto

Politia din Paris a recuperat bijuterii furate in valoare de 25 de milioane de dolari. Politia franceza a recuperat bijuterii furate in anul 2008 de la magazinul de lux Harry Winston din Paris. Prada, in valoare de 18 milioane de euro (aproximativ 25 de milioane dolari), a fost gasita ascunsa intr-un canal din Seine-Saint-Denis, o suburbie a Parisului. Nouasprezece inele - inclusiv unul in valoare de 6 milioane de euro (8,3 milioane de dolari) - si trei perechi de cercei au fost puse intr-un recipient de plastic si amplasate intr-o matrita de ciment din interiorul gurii de canal. Jaful din 2008 a fost coordonat de patru hoti inarmati - doi dintre ei deghizati in femei - care au intrat in magazinul de bijuterii din apropiere de Champs Elysees si au furat bijuteriile in 15 minute, informeaza CNN.

Libia: Mai multe instalatii petroliere au fost bombardate in orasul Ras Lanuf. Raidurile aeriene ale armatei asupra orasului libian Ras Lanuf au lovit mai multe instalatii petroliere, miercuri, potrivit unei declaratii a purtatorului de cuvant al Consiliului National infiintat de catre reprezentantii insurectiei. "Sustinatorii regimului si-au concentrat astazi atacurile asupra instalatiilor petroliere din Ras Lanuf, unde au fost bombardate mai multe sonde petroliere. De asta ne-am temut inca de la bun inceput", a declarat Abdelhafez Ghoqa. Un avion de lupta al fortelor pro-Gaddafi a coordonat un atac la un kilometru de rafinaria de la periferia orasului Ras Lanuf - oras strategic detinut de catre insurgenti incepand de vineri, 4 martie. Anterior, a avut loc o serie de explozii la cateva sute de metri de rafinaria As-Sidra, situata la cinci kilometri vest de Ras Lanuf. "Sunt sigur ca au aruncat in aer o conducta", a spus unul dintre muncitorii de la o alta instalatie petroliera din regiune, informeaza AFP.

SAS a confiscat rachete iraniene destinate luptatorilor talibani. Fortele speciale britanice din Afganistan au confiscat un convoi de rachete iraniene destinate luptatorilor talibani. "Aceasta este cea mai puternica dovada in ceea ce priveste sprijinul pe care Teheranul il ofera talibanilor", au spus oficialii militari. Secretarul de Externe William Hague a declarat ca ambasadorul britanic a ridicat problema cu oficialii de la Teheran. "Sunt extrem de ingrijorat de cele mai recente dovezi ca Iranul continua sa furnizeze arme talibanilor - arme destinate in mod clar uciderii soldatilor afgani. Acesta nu este comportamentul unui vecin responsabil; este in contradictie cu pretentiile pe care le are Iranul fata de comunitatea internationala, potrivit carora sprijina stabilitatea si securitatea in Afganistan", a spus Hague, citat de The Telegraph.

Pakistan: 24 de persoane si-au pierdut viata in urma unui atac cu bomba. O bomba a explodat langa un birou al agentiei de inteligenta din estul Pakistanului, omorand cel putin 24 de persoane si ranind peste 132, potrivit unor oficiali ai politiei locale. Talibanii pakistanezi si-au asumat responsabilitatea pentru atac. Ahsanullah Ahsan, un purtator de cuvant al talibanilor, a declarat ca obiectivul a fost un birou al serviciilor de inteligenta din Faisalabad. "Birourile sunt bine pazite, dar atacul poate fi un semnal de alarma", a spus Aftab Cheema, seful politiei din Faisalabad. Insurgentii talibani au atacat frecvent tinte civile si militare din intreaga tara, scrie New York Times.

Papua Noua Guinee: Cutremur cu magnitudinea de 6,6. Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,6 a lovit insula "New Britain" din Papua Noua Guinee, potrivit unui raport prezentat miercuri de US Geological Survey si citat de Reuters. Epicentrul cutremurului - care a fost destul de superficial, situandu-se la o adancime de 43,2 km - a fost la doar 27 de km nord-est de orasul Kandrian. Cutremurul s-a produs la ora 21:24 (GMT).

Secretarul american al Comertului, desemnat de Obama noul ambasador in China. Presedintele american Barack Obama a anuntat miercuri ca l-a desemnat pe secretarul de stat al Comertului, Gary Locke, sa ocupe postul de ambasador in China. Locke il inlocuieste pe republicanul Jon Huntsman, care a demisionat neasteptat luna trecuta, motivul fiind, potrivit apropiatilor sai, intentia acestuia de a candida la viitoarele alegeri prezidentiale din SUA. "Pentru a-l inlocui pe ambasadorul Huntsman, nu ma pot gandi la nimeni altcineva mai potrivit decat Gary Locke", a declarat Obama jurnalistilor de la Casa Alba. In varsta de 61 de ani, Gary Locke este fost guvernator al statului Washington, avand doua mandate (din 1999 pana in 2005). Fiu al unor emigranti chinezi, el a fost primul guvernator de origine chineza din istoria SUA, informeaza Reuters.