Site-ul Life.com a obtinut o serie de fotografii nepublicate pana acum, apartinand albumelor personale ale Evei Braun, iubita lui Adolf Hitler si apoi, cu o zi inainte sa moara, sotia sa.

Fotografiile "dezvaluie noi dimensiuni" ale femeii care s-a casatorit cu Hitler in timp ce armata rusa intra in Berlin si s-a sinucis impreuna cu el, o zi mai tarziu. El avea 56 de ani, ea 33.

Cele 30 de fotografii acopera intreaga viata a Evei Braun, de la copilarie, pana la relatia sa cu Hitler. Printre cele mai interesante imagini se numara cele in care Braun pozeaza aparent goala in spatele unei umbrele si cele in care apare costumata ca actorul american Al Jolson in rolul sau din "The Jazz Singer". Fotografiile au fost confiscate de armata americana in anul 1945 si aduse la lumina de catre colectionarul si curatorul Reinhard Schulz, potrivit Life.com.

Eva Braun l-a intalnit pentru prima oara pe Adolf Hitler pe vremea cand avea doar 17 ani si era modelul preferat al lui Heinrich Hoffmann, fotograful oficial al Reich-ului. La vremea respectiva, in anul 1929, Hitler era in plina ascensiunea politica, fiind cunoscut ca "Herr Wolff". Hitler s-a apropiat mai mult de Braun dupa sinuciderea nepoatei sale, Geli Raubal, cu care s-a zvonit ca ar fi avut o relatie.

Contrar a ceea ce sugereaza fotografiile, viata Evei Braun nu a fost una fericita. Dupa ce a intrat in viata lui Hitler, Braun a fost practic tinuta "sub cheie", iar majoritatea germanilor nu au aflat de existenta ei decat dupa moartea sa.

Soferul lui Hitler, Erich Kempka, a descris-o odata ca fiind "cea mai nefericita femeie din Germania, care si-a petrecut toata viata asteptandu-l pe Hitler". Jurnalele ei, care au surpavietuit razboiului, arata cat de devastata era de indiferenta lui Hitler si povestesc pe larg despre doua tentative de suicid pe care le-a avut in august 1932 si mai 1935.

Cu toate acestea, Fuhrer-ul a devenit din ce in ce mai atasat de tanara sa iubita, spunandu-i odata valetului sau, Heinz Linge, ca "Eva e prea tanara pentru a fi sotia unui barbat de statutul meu, dar ea este singura femeie pentru mine".

In anul 1944, Braun ii marturisea lui Hitler, intr-o scrisoare: "mi-am fagaduit sa te urmez oriunde te-ai duce, chiar si la moarte". Anul urmator, Eva Braun si-a indeplinit promisiunea.

In aprilie 1945, in timp ce trupele aliate intrau in Berlin, viata ei alaturi de Adolf Hitler se apropia de un sfarsit fulgerator. Cuplul s-a casatorit in graba si s-a adapostit intr-un buncar subteran. Istoricii cred ca Hitler s-a impuscat, in timp ce sotia sa de doar 33 de ani a luat o capsula de cianura.