In ultimele doua zile confruntarile dintre fortele de securitate yemenite si membrii Al Qaeda s-au soldat cu morti in ambele tabere. Presedintele Ali Abdullah Saleh, care se lupta sa ramana in functie, a declarat ca este cel mai indicat sa duca aceast razboi impotriva islamicilor. Sambata autoritatile au anuntat moartea a trei teroristi Al Qaeda si arestarea a inca sase, informeaza CNN.

Sapte soldati au fost ucisi duminica, intr-un atac la Mareb asupra unui punct de control militar. Teroristii au folosit grenade si mitraliere si au reusit sa captureze doua vehicule militare. Dupa acest atac guvernul a anuntat necesitatatea adoptarii unor masuri de forta pentru combaterea instabilitatii in Yemen.

Pe fondul nemultumirilor legate de coruptie, somaj si lipsa libertatii politice, dar si in urma revoltelor din Tunisia si Egipt, protestatarii din Yemen au inceput sa ceara caderea regimului Saleh care se afla la conducerea tarii din anul 1978.

Intr-o declaratie facuta duminica, presedintele Ali Abdullah Saleh a anuntat ca nu va mai face concesii protestatarilor si ca opozitia este afiliata unor interese straine.