Orasele irakiene Bagdad, Ramadi, Kirkuk, Mosul, Najaf si Kubaisa au fost tintele unor atentate in acest sfarsit de saptamana. Unsprezece persoane si-au pierdut viata, iar alte 37 au fost ranite, informeaza Reuters.

Atentate cu bomba in Bagdad si KirkukFoto: Reuters

Bagdad

3 aprilie: O bomba a explodat in fata casei lui Ali Majed, membru musulman al Consiliului Suprem irakian. Atentatul a ucis un gardian si a ranit trei civili in sud-vestul Bagdadului, potrivit unei surse din cadrul Ministerului de Interne, citate de catre Reuters.

2 aprilie: Doi soldati americani au fost ucisi sambata in Bagdad, in urma unui atac cu "foc indirect" asupra unitatii lor, potrivit unei declaratii emise de catre armata Statelor Unite. Nu se cunosc detalii suplimentare, insa sintagma "foc indirect" se refera de obicei la atacuri cu mortiere sau rachete. Treisprezece soldati americani si-au pierdut vietile in Irak in acest an si 60 anul trecut.

O bomba a explodat pe marginea drumului, in apropierea unei patrule a armatei irakiene. Un soldat a fost ucis in urma atentatului petrecut sambata, iar trei soldati si un civil au fost raniti in cartierul Mustansiriya, situat in nordul Bagdadului, potrivit unei surse din cadrul Ministerului de Interne.

O bomba atasata unei masini a explodat sambata, ranind un angajat al biroului premierului irakian in cartierul Mansour din vestul Bagdadului, potrivit unei surse din cadrul Ministerului de Interne.

Ramadi

3 aprilie: Doua bombe care vizau o patrula de politie au explodat intr-o succesiune rapida, omorand un ofiter de politie si ranind alti 14 in Ramadi, la 100 de kilometri vest de Bagdad, potrivit unor surse din cadrul politiei irakiene, citate de catre Reuters.

2 aprilie: O bomba atasata la un vehicul al armatei irakiene a explodat sambata in apropierea unui punct de control al politiei, ranind doi politisti, un soldat si un civil, in orasul Ramadi, a anuntat politia irakiana.

Kirkuk

3 aprilie: O bomba a aterizat pe o casa si a ranit doi oameni in noaptea de sambata spre duminica, in nord-vestul orasului Kirkuk, situat la 250 de kilometri nord de Bagdad, potrivit politiei irakiene, citate de catre Reuters.

2 aprilie: Un politist sunnit a fost ucis sambata, cand persoane inarmate au deschis focul asupra unui punct de control al politiei irakiene in sud-vestul orasului Kirkuk, potrivit politiei.

Mosul

3 aprilie: O racheta Katiusa a ucis o femeie si a ranit alte sase persoane duminica, intr-o piata din estul orasului Mosul, situat la 390 de kilometri nord de Bagdad, a anuntat politia irakiana.

Najaf

3 aprilie: Un soldat american a fost ranit duminica, dupa ce o bomba a explodat langa orasul Najaf, situat la 160 de kilometri sud de Bagdad.

Kubaisa

2 aprilie: Un punct de control al politiei irakiene din orasul Kubaisa a fost atacat sambata. Potrivit politiei irakiene, in urma atacului au murit trei soldati si un politist, alti doi fiind raniti. Orasul Kubaisa este situat la 170 de kilometri vest de Bagdad.