Ministrul Miklos Rethelyi a demarat o ancheta in urma declaratiilor facute saptamana trecuta de directorul Teatrului National din Budapesta, Robert Alfoldi. Daca declaratiile se dovedesc adevarate, Alfoldi este inapt pentru a conduce o institutie nationala, a anuntat ministrul, care l-a convocat joi pe directorul Teatrului National la o discutie, transmite Politics.hu.

Saptamana trecuta, un reporter al postului TV Nemzeti 1 a vazut scene de sex oral in productia piesei "Tragedia omului" de Imre Madach. In conferinta de presa tinuta la Teatrul National, Robert Alfoldi a sustinut ca piesa poate fi vizionata chiar si de copiii in varsta de 12 ani.

Decizia in privinta demiterii lui Robert Alfoldi urmeaza sa fie luata de premierul Viktor Orban, ministrul Miklos Rethelyi si liderul crestin-democrat Zsolt Semjen.

Robert Alfoldi a fost implicat la sfarsitul anului trecut intr-un scandal de proportii, dupa ce a inchiriat Teatrul National romanilor, pentru sarbatorirea zilei de 1 Decembrie. Mai multi politicieni maghiari si figuri publice importante au considerat "o provocare" gestul romanilor din tara vecina de a aniversa Ziua nationala la Teatrul National din Budapesta, in conditiile in care data de 1 Decembrie coincide cu pierderea, de catre Ungaria, in favoarea Romaniei, a teritoriilor din Transilvania stapanite pana in 1918.