Iliescu despre masurile gandite de Basescu: Nici macar Ceausescu nu facea in halul acesta. Fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu a declarat, vineri, la emisiunea "X Press", difuzata de B1 TV, ca masurile gandite de Traian Basescu privind reorganizarea teritoriala a Romaniei nu si le permitea nici macar Nicolae Ceausescu. Acesta a spus ca o astfel de reorganizarea nu se poate face peste noapte, fiind nevoie de o analiza a specialistilor precum si pronuntarea factorilor politici pe baza elementelor de analiza. "Sunt modificari care vor avea efecte multiple, asupra cetateanului si asupra administratiei. Este ceva ce nici macar Ceausescu nu facea in halul acesta", a declarat Iliescu. Fostul presedinte a mai spus ca Basescu a intrat in ceea ce doctorii numesc "delirum tremens", scrie Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ce face racolarea primarului de Hateg din PNL Hunedoara: Nu mai vrea liste comune cu PSD. Zazanie la nivelul USL Hunedoara. Nemultumiti ca social-democratii l-au racolat pe mai vechiul lor adversar, primarul PDL de Hateg, Nicolae Timis, fara macar a-i informa, liderii liberali locali anunta ca vor merge separat la alegerile locale pentru acest municipiu si alte localitati din judet. Presedintele PNL Hunedoara, Mircea Molot, a reactionat dur la vestea inregimentarii primarului din Hateg, Nicolae Timis, in PSD si prezentarea lui, de catre Victor Ponta, ca viitor candidat al USL pentru primaria orasului amintit. Molot spune ca miscarea a fost facuta fara acordul liberalilor si fara ca acestia nici macar sa fie informati, scrie EVZ.

PCM: reorganizarea ar putea avea urmari catastrofale pentru maghiari. Partidul Civic Maghiar (PCM) a apreciat, vineri, ca planul de reimpartire administrativ-teritoriala a Romaniei va duce la rasturnarea proportiilor etnice in noile regiuni, informeaza NewsIn. "Daca legea va fi adoptata in forma propusa de Guvern, in Romania vor exista opt regiuni, care vor fi numite in continuare judete. Conform proiectului, cele trei judete secuiesti ar forma asa-numitul judet Transilvania impreuna cu alte sapte judete, ceea ce ar duce la rasturnarea totala a proportiilor etnice", precizeaza conducerea PCM intr-un comunicat, publicat de Romania Libera.

Basescu: De Rusalii poate o cobori si peste noi Duhul Sfant. Presedintele Traian Basescu le-a urat, vineri, romanilor ca, de Rusalii, sa coboare Duhul Sfant si peste ei, urarea fiind facuta la finalul unei declaratii de presa sustinuta la Palatul Cotroceni. "Eu va multumesc mult, va doresc o zi buna, si pentru ca luni e sarbatoare, sarbatori cu bine! Stiti ca de Rusalii, la 50 de zile dupa Inaltare (dupa Pasti - n.r.), coboara Duhul Sfant. Poate o cobori si peste noi Duhul Sfant", a spus seful statului, citat de Gandul.

Borboly, catre Florea: Noi, secuii, poate avem un handicap fizic, dar ne merge mintea iute. Secuii ar putea sa aiba handicapuri fizice, insa au "mintea iute", in timp ce edilul Dorin Florea are lipsuri in "domeniul cunostintelor, a reactionat astazi, presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, la declaratiile edilului din Targu Mures care compara recent eventuala asociere cu judetele Harghita si Covasna cu situatia in care cineva si-ar sapa gradina "cu doi handicapati". "Am luat la cunostinta cu tristete ca primarul municipiului Targu Mures, Dorin Florea, nu vrea sa se asocieze cu doua judete secuiesti handicapate. Am convingerea ca am face o echipa pe cinste cele trei judete: Covasna, Harghita si Mures. Poate ca noi, secuii, avem un handicap fizic, dar ne merge mintea iute, in timp ce domnul Florea are doua maini si picioare sanatoase, are si capul pe umeri, dar are anumite lipsuri in domeniul cunostintelor. Asadar, in echipa comuna, noi ne-am pune mintea, iar el forta, completandu-ne reciproc", sustine Borboly Csaba intr-un comunicat de presa, publicat de EVZ.

Ioan Oltean: toti ministrii ar trebui sa isi faca "un proces de constiinta". Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca ministrii sunt cei care ar trebui sa-si faca procese de constiinta, asa cum le-a spus presedintele Traian Basescu, a carui recomandare nu o pot neglija, si sa se gandeasca daca mai pot pastra portofoliile, informeaza Mediafax. Intrebat, intr-o conferinta de presa, daca exista o "lista neagra" cu ministrii care ar putea sa isi piarda functiile tinand cont de afirmatiile recente ale presedintelui Traian Basescu legate de absorbtia fondurilor europene, Oltean a spus ca, daca exista o astfel de lista, o are premierul Emil Boc, scrie Romania Libera.