USL expira inainte de termen. Alianta partidelor de opozitie, USL, si-a aratat slabiciunile in cateva judete unde miza luptei cu PDL era foarte ridicata. In loc sa se prezinte cu candidati unici si astfel sa isi maximizeze sansele de a-i invinge puterea, PSD, PNL si PC se lupta intre ele. Si acesta e doar inceputul. Scenariul ca pana la alegerile din 2012 turbulentele din USL se vor acutiza a fost confirmat de unul din baronii PSD, Gheorghe Bunea Stancu liderul filialei Braila care avertizeaza ca nemultumirile vor creste odata cu alcatuirea listelor de consilieri, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Traian Radu Ungureanu: PDL e "Smart and Right". Am o propunere si pentru PSD: "Inept and left". Eurodeputatul Traian Radu Ungureanu, autorul sloganului folosit de tineretul democrat-liberal- "Smart and Right" (Istet si corect/ dreapta), sugereaza PSD-ului sa foloseasca mesajul "Inept and Left". Prezent la Scoala de Vara a PDL, Ungureanu le-a spus, vineri, tinerilor pedelisti ca noul slogan a fost pus la punct la o terasa. "PDL-ul, cum il stiti luminat, imediat a acceptat ideea. Am o propunere si pentru electoratul PSD: "Inept and left", adica natang si stang", a declarat europarlamentarul PDL, facand si o trimitere directa la liderii opozitiei. Integral in Gandul.

Roberta Anastase: Ponta si Antonescu ii urasc pe romani. "Crin Antonescu a intrat in Parlament de pe locul doi. Acum o saptamana spunea ca el n-a inteles cum e cu statutul parlamentarului si ca trebuie definit acest lucru, ce e ala un parlamentar. Asta inseamna sa intri de pe locul doi si sa nu ai responsabilitate pentru mandatul pe care il ai. De altfel dumnealui nici nu stie bine unde este Parlamentul", a comentat Roberta Anastase. "Nu cu acesti lideri sau cu Uniunea Socialista ne luptam. Crin Antonescu de trei ani nu are responsabilitatea de a-si pune ceasul sa sune, dar sa conduca Romania! Ponta, singura responsabilitate a sa este sa stea in dreapta soferului, sa fie copilot, si cand deschide gura se rastoarna masina", a mai comentat presedintele Camerei Deputatilor, informeaza EVZ.

Protocolul Uniunii, modificat in ziua inregistrarii la tribunal. Tribunalul Bucuresti a aprobat ieri inregistarea USL, demers inceput inca din martie. In ciuda acestei victorii, intre cele trei formatiuni din Uniune au aparut deja dispute privind candidaturile la locale. Uniunea Social Liberala a fost inregistrata ieri la tribunal, permitand celor trei partide care o formeaza, PSD, PNL si PC, sa mearga mai departe cu planul de a se prezenta la alegerile de anul viitor cu candidati comuni. Victoria de la Tribunalul Bucuresti a fost insa umbrita de o serie de intalniri si declaratii tensionate care arata ca, pe teren, USL nu este la fel de inchegata ca in acte. Presedintele PSD, Victor Ponta, a spus ieri ca, "de principiu", nu vor exista candidaturi separate in USL. Declaratia vine insa imediat dupa ce unii lideri ai partidului au lansat varianta unui candidat propriu la primaria Iasi, anunta Romania Libera.

Vicepresedintele PDL Theodor Paleologu: "Sa comasam alegerile si cu Halloween-ul!" O invazie controlata de dovleci portocalii, specifici sarbatorii americane, ar putea fi pentru PDL solutia de castigat alegerile, in opinia lui Paleologu. Aspirant la fotoliul de primar al Capitalei, vicepresedintele PDL mizeaza pe "defectele" sale: atat de fraier ca nu poate lua nicio spaga, zgarcit si incapatanat. Integral in Adevarul.

Discursurile politice ale sefilor partidului sau piscina? Ce au ales tinerii PDL la Scoala de Vara. Discursul politic sau piscina? Intre cele doua variante au avut de ales tinerii democrat-liberali, prezenti la sfarsitul acestei saptamani la Eforie. Scoala de Vara a PDL, eveniment care a strans peste 500 de membri ai organizatiei de tineret a partidului, i-a impartit pe juniorii pedelisti in doua tabere: cei care au asistat la prelegerile sustinute de ministrii si sefii partidului si cei care au ales relaxarea, la piscina complexului de trei stele in care au fost cazati, relateaza Gandul.