​Geoana le reaminteste pesedistilor cum s-au tras singuri pe sfoara. Mircea Geoana le vorbeste pesedistilor in pilde din istoria partidului, pentru a-i convinge ca ideea comasarii alegerilor ar functiona in favoarea PSD si nicidecum a PDL. Mai precis, el le-a reamintit colegilor sai cum i-a asigurat PSD un mandat prelungit la Cotroceni lui Traian Basescu. "Toate aceste schimbari ale regulilor electorale, alegeri din primul tur la primar, la parlamentari, la Consiliul Judetean favorizeaza principalul partid si cel mai mare din Romania. PSD este cel mai mare partid. Asa cum noi, in 2003, am schimbat Constitutia prelungind mandatul presedintelui, crezand ca o sa fie unul de-al nostru, si l-a favorizat pe Basescu, asa face acum PDL, schimba regulile jocului favorizand PSD. Asa e in viata, asa e in tenis", a spus presedintele Senatului, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Radu Mazare: O voi pari pe Elena Udrea premierului si Comisiei Europene. Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a declarat, joi, ca va sesiza Comisia Europeana, dar si pe premierul Emil Boc, in legatura cu faptul ca mai multe proiecte ale Zonei Metropolitane Constanta sunt depuse de mai multe luni la Ministerul Dezvoltarii si nu primesc aprobarea din partea MDRT. Mazare a spus, joi, la inceperea lucrarilor de constructie la parcarea supraetajata de la Spitalului Judetean Constanta, realizata cu fonduri europene, ca va mai astepta trei saptamani pana cand va sesiza Comisia Europeana in legatura cu aceasta situatie si crede ca dupa aceea Elena Udrea "va lua viteza". "Mai astept trei saptamani dupa care o voi pari premierului si Comisiei Europene. Probabil ca va lua viteza, nu stiu daca de la Boc, dar de la Comisia Europeana in mod categoric va lua viteza. Este inadmisibil, si asa este foarte greu sa depui aceste proiecte, iar cele de la Constanta sunt puricate cu acul daca exista toate avizele, avizuletele, daca au fost facuti toti pasii. Si dupa inchidem acest proiect si-l depunem cu autorizatie de constructie, dupa cum bine vedeti, asteptam. Iar tanti Nuti tipa pe la televizor ca noi nu depunem proiecte", a afirmat Mazare, anuta Gandul.

Baconschi, un alt profitor al luxului de protocol. "Totul de la protocol", pare a fi deviza actualului ministru de Externe, Teodor Aleodor Baconschi (48 de ani). El are proprietate privata in cartierul Primaverii, dar a cerut si casa de protocol de la stat. Asta in conditiile in care mai detine inca un apartament, tot in Bucuresti. Nu a fost suficient. Tot de cand a devenit ministru de Externe, Baconschi a vrut si fundatie. Imediat a primit sediu de la RAAPPS vizavi de casa presedintelui ei, Teodor Baconschi. In toamna anului trecut, ministrul de Externe al Romaniei, Teodor Baconschi a lansat cu mult fast "Fundatia Crestin-Democrata" (FCD). ONG-ul isi propunea de la infiintare sa militeze pentru "protejarea patrimoniului national". Prima grija a presedintelui fundatiei, Teodor Baconschi, a fost insa legata de propriul patrimoniu al ONG-ului sau. El a obtinut, tot de la RAAPPS sediu intr-un palat, proprietate a statului, chiar intr-o zona de lux a Bucurestiului, dupa ce a luat in prealabil o aprobare de la colegii sai de partid (PDL), de la Secretariatul General al Guvernului, informeaza Adevarul.

Cum a devenit un liberal candidatul PC. Candidatul USL pentru Primaria Aradului a fost prezentat oficial. Acesta este fostul prefect liberal din perioada 2006-2009, Gavril Popescu. Desi membru PNL, Popescu a fost propus si sustinut de catre PC Arad, al carui membru a devenit de curand. El a fost impus drept candidat pentru functia de primar de conducerea centrala a USL. Prin prezentarea de ieri, au fost inlaturate zvonurile care circulau in ultimele zile despre alte posibile candidaturi-surpriza din partea USL in lupta impotriva lui Gheorghe Falca. Gavril Popescu are experienta in administratie, pentru ca a fost consilier local municipal in perioada 2000-2004, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad in perioada 2004 - septembrie 2006 si prefect al judetului din septembrie 2006 pana in 2009. Mai mult, el s-a remarcat ca un vajnic opozant al primarului PDL Gheorghe Falca, cu care a avut destule contre pe vremea cand ocupa functia de reprezentant al Guvernului in judet, scrie Romania Libera.

PD-L, in miscare organizata dupa voturi. Apropiatii presedintelui Traian Basescu isi storc creierii in cautarea une idei, care sa aduca mai multe voturi PD-L. Au gasit, in fine, una veche si vesnic noua: constituirea unei coalitii in jurul partidului de guvernamant, care sa se numeasca Miscarea Populara. Explicand proiectul, inca necreionat in detaliu, Sebastian Lazaroiu si Sever Voinescu descriau o mare constructie politica de dreapta, care sa reuneasca partide si organizatii cu orientari apropiate si sa constituie o optiune pentru multii alegatori cu vederi de dreapta, inclusiv pentru aceia dezamagiti de PD-L. Cu alte cuvinte, pedelistii testeaza alte mijloace, decat cele guvernamentale de a-si recupera simpatizantii pierduti, incercand, in acelasi timp, sa-si largeasca baza electorala, anunta Gandul.

De ce nu a cerut Ministerul Public dizolvarea PDL. Desi Legea partidelor politice spune ca Ministerul Public poate cere dizolvarea unui partid in cazul in care acesta nu instiinteaza la timp instanta ca si-a modificat statutul, procurorii condusi de Kovesi nu se grabesc sa solicite oprirea activitatii PDL. "Ministerul Public nu a formulat la Tribunalul Bucuresti o solicitare de incetare a activitatii PDL", a raspuns ieri Parchetul unei adrese oficiale a ziarului "Puterea", facuta luni. In acelasi raspuns, ni se comunica faptul ca "la data de 6.09.2011 a fost depusa la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sesizarea Uniunii Social Liberale prin care a solicitat "aplicarea prevederilor art. 24 - 26 din Legea partidelor politice", informeaza Puterea.