Gabriel Oprea: UNPR merge pe propriile picioare si va obtine minimum 10% in alegeri. Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei este un partid de stanga, intr-un guvern de dreapta. Sustine austeritatea, dar nu renunta la "Cosul pensionarilor", pe care il compara cu programul de distribuire a alimentelor din partea UE. Gabriel Oprea, unul dintre liderii UNPR, nu alearga dupa functii, dar si ca nu ar refuza "responsabilitati suplimentare". Spune ca este un partid de centru stanga, care are la baza apararea interesului national si promovarea dialogului social. Noi nu suntem nici stanga populista, nici dreapta radicala. Noi reprezentam stanga responsabila, iar oamenii apreciaza acest echilibru Primarii par sa simta o veritabila atractie pentru acest partid si se inghesuie la intrare. Ambitiile sunt mari: "Avem potential de 20 - 25% din electorat". Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Oltean: Cu certitudine, alegerile comasate vor avea loc in noiembrie 2012. Daca te descurci cu patru buletine de vot, te descurci si cu sase. Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca alegerile comasate vor avea loc in luna noiembrie a anului 2012, dand asigurari ca acest lucru se va intampla cu certitudine, indiferent daca opozzitia este sau nu de acord. Ioan Oltean a spus ca, in prezent, PDL negociaza si dezbate initiativa sa de comasare a alegerilor parlamentare cu cele locale, transmite corespondentul Mediafax. "Noi speram ca intr-o saptamana sa avem o hotarare definitiva a coalitiei majoritare pentru ca, in perioada urmatoare, sa putem sa finalizam acea dezbatere prin adoptarea actului normativ prin care se va realiza acest lucru", a spus el. Intrebat cand anume vor avea loc alegerile comasate, Oltean a spus ca in noiembrie 2012, cu certitudine. "Noi, in acest moment, luam in calcul comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, ceea ce inseamna ca vom avea alegeri in noiembrie 2012. Suta la suta. Data alegerilor este atributul exclusiv al Guvernului, iar ea nu poate sa fie stabilita in asa fel incat sa diminueze mandatul, ci sa fie exact de patru ani. Deci, in asa fel va fi gandita data alegerilor, incat mandatul de patru ani sa nu fie intrerupt nici macar cu o zi", a declarat Oltean, informeaza Gandul.

Elena Udrea: Ma simt discriminata ca femeie in politica. Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Craiova, alaturi de primarul municipiului, Antonie Solomon, ca se simte discriminata ca femeie in politica, spunandu-le jurnalistilor: "Imi filmati pantofii mei si pe ai domnului Solomon nu", informeaza Mediafax. Elena Udrea a spus insa ca incearca sa faca fata in politica fara sa planga. "O femeie intotdeauna este tratata intr-o gama minora in politica, poate si pentru faptul ca de multe ori daca nu ai argumente in fata unei femei este cel mai simplu si stereotipic sa mergi sa discuti viata personala, garderoba sau aspect", a spus Udrea. Ea le-a dat jurnalistilor si un "exemplu prozaic": "Discriminare este pentru ca, spre exemplu, imi filmati pantofii mei si pe ai domnului Solomon nu", scrie Romania Libera.

Care sunt cele mai mari gafe si rateuri de comunicare ale guvernului Boc? Daca in SUA si Marea Britanie comunicarea politica guvernamentala se face cu ajutorul profesionistilor, in Romania, liderii cabinetelor au aplicat o logica inversa. Mai intai si-au vazut increderea si credibilitatea la pamant, si abia apoi au apelat la o echipa de imagine, care sa incerce sa repare ceea ce stricasera. La noi, toata lumea este specialista in toate.Comunicarea politica facuta dupa ureche o gasesti la tot pasul. Cabinetul Boc este un exemplu de cum se poate eroda increderea intr-un guvern in timp record. Reteta esecului cabinetului Boc e mai complicata ca o reteta culinara: comunicare politica defectuoasa, pe mai multe voci, lider guvernamental slab si fara personalitate, imixtiunea presedintelui in treburile Guvernului, promovarea de catre acesta a mesajelor care apartin executivului, cu efect public de depersonalizare, gafe individuale ale ministrilor. Peste toate acestea, s-au suprapus si actiunile nepopulare de taiere a salariilor bugetarilor si scaderea nivelului de trai al romanilor, ca urmare a crizei economice si financiare mondiale, care au pus capac. Intregral in Adevarul.

Victor Mocanu, "Lapusneanul" PSD: Nu ma vreti, eu ma vreau. Lasat pe margine in jocul USL pentru locale, presedintele Consiliului Judetean, Victor Mocanu, si-a arogat postura voievodului Lapusneanu in relatia cu Kiseleff numarul 10: "Daca voi nu ma vreti candidat, eu ma vreau! Social-democratul sustine ca, indiferent de decizia conducerii centrale, el si "cumatrul" Constantin Boscodeala sunt decisi sa mearga la alegeri din postura de candidati PSD. "USL poate sa mizeze pe cartea Cristian Bagiu, noi mizam numai pe a noastra", suna mesajul formulat de seful CJ in exercitiu, anunta EVZ.

Cine se bate să fie Doamna de Fier a PDL. Consiliera premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, va încerca să o detroneze pe şefa organizaţiei femeilor democrat-liberale, deputata Sulfina Barbu, la alegerile interne din 15 octombrie. Fosta consilieră a europarlamentarului PDL Theodor Stolojan, Andreea Paul Vass, ea însăşi candidată la alegerile pentru Parlamentul European din 2009, s-a remarcat atât prin punctele sale de vedere din domeniul economic, în calitate de sfătuitor al premierului, cât şi pentru susţinerea cauzei femeilor, pe care le consideră mai reprezentative decât bărbaţii în politică, relateaza Adevarul.