Radu Berceanu: Ioana Basescu a fost mandatata de seful statului sa inregistreze Miscarea Populara. Potrivit lui Berceanu, PDL nu a luat nicio decizie in legatura cu o eventuala colaborare cu UNPR la alegerile locale, insa crede ca Miscarea Populara a fost inregistrata de Ioana Basescu pentru " nu mai avea surprize cand vrem sa facem vreo modificare". "In momentul in care presedintele mandateaza pe fiica sa cea mare sa inregistreze o marca legata de un partid sau de o miscare politica, e clar ca are o semnificatie. Ioana Basescu nu s-a apucat ea, asa, singura... si, daca s-ar fi apucat, presedintele ar fi reactionat. Eu cel putin il cunosc pe presedinte si in mod sigur ar fi reactionat", a spus Berceanu. Acesta a subliniat ca, potrivit informatiilor care i-au fost transmise de conducerea centrala a partidului, PDL si UNPR vor avea candidati proprii la alegerile locale si "fiecare partid va avea linia lui", scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cu ce pleaca la drum viitorul ministru. Consilierul prezidential Leonard Orban, al carui nume este asteptat sa fie anuntat oficial de premierul Emil Boc pentru a conduce viitorul Minister al Fondurilor Europene, pleaca la drum cu o situatie deloc roz. Practic, in ultimele trei luni, absorbtia banilor europeni s-a imbunatatit cu doar 1%. Cifrele publicate, saptamana trecuta, de Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS), privind situatia absorbtiei fondurilor europene la data de 31 august 2011, arata cresteri modice fata de luna anterioara. Mai mult, comparand cifrele cu cele de la sfarsitul lunii mai, rezulta o majorare a gradului de absorbtie, in medie, cu numai 1,07% (de la 12,40% la 13,47%). Pe unele programe operationale, precum POS Transport, diferenta este, practic, de doar 0,23%. Aceasta in conditiile in care premierul Emil Boc si-a avertizat colegii ca vrea ca, "pe perioada verii, nimeni sa nu ia piciorul de pe pedala acceleratiei" si a dat asigurari ca imbunatatirea ratei de absorbtie "este un obiectiv aflat permanent sub observatia Guvernului", anunta Romania Libera.

Cum restructureaza Boagiu CFR Calatori: intr-o singura luna, compania a scumpit biletele cu 18% si a cerut subventii mai mari cu 34%. La presiunea Fondului Monetar International (FMI), guvernul Boc a anuntat restructurarea companiilor de stat, pentru a acoperi "gaurile negre" din economie. Inainte de concedieri masive, aducerea unui management privat sau de rentabilizarea afacerii prin renegocierea unor contracte mai vechi, la CFR Calatori ministerul Transporturilor a decis ca restructurarea trebuie sa inceapa pe banii contribuabilului, adica prin tarife mai mari si prin subventii mai generoase de la stat. Ministerul Transporturilor, condus de Anca Boagiu, a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare de Guvern prin care subventia acordata de catre stat companiei CFR Calatori ar urma sa creasca de la 244 la 326 de milioane de euro, conform Mediafax. CFR Calatori se afla pe lista companiilor monitorizate de catre FMI, dupa cum s-a stabilit in acordul semnat cu Romania, alaturi de companii precum "surorile" CFR Marfa si CFR SA (care administreaza infrastructura feroviara din Romania) dar si de SNLO sau de CNH, informeaza Gandul.

Lui Gabriel Oprea nu-i place Alba ca Zapada. UNPR nu se lasa absorbita in PDL sau in cadrul unei noi miscari de centru-dreapta. Presedintele executiv, Gabriel Oprea, a propus, sambata, la Scoala politica a Uniunii, o tinta proprie a partidului la viitoarele alegeri. Oprea a declarat ca formatiunea pe care o conduce va participa singura in alegeri. "UNPR, care s-a nascut greu, cu multe piedici, cu multa neincredere, va merge pe propriile picioare. Vom lua minimum 10% la alegeri, vom castiga alegerile impreuna cu actuala Coalitie", a spus, optimist, Oprea. Afirmatia sa contrazice asteptarile presedintelui PDL, Emil Boc, conform caruia "UNPR se va topi in PDL sau va disparea" si pe cele ale Opozitiei, care vorbea, prin Liviu Dragnea, de o apropiata "fuziune ca intre tata si fiu". Oprea a admis, zilele trecute, ideea unei candidaturi comune cu PDL la Primaria Capitalei, iar speculatiile privind o fuziune au fost alimentate de lansarea de catre liderii PDL a ideii unei noi formatiuni politice cuprinzatoare, numita Miscarea Populara, scrie Puterea.

Ponta ameninta Evenimentul Zilei. Un atac fara precedent la libertatea presei! Vlad Macovei, redactor-sef EVZ, ii da replica: Ponta, cel mai activ contributor al Bibliei lui Iuda. Invitat vineri la emisiunea lui Victor Ciutacu, presedintele PSD, Victor Ponta, a avut iesiri dure la adresa Evenimentului Zilei. Printre altele, Ponta a amenintat ca va actiona ziarul in instanta daca nu ii va repara imaginea in cazul anchetei ANAF. Redactia "Evenimentului zilei", prin vocea redactorului-sef Vlad Macovei, raspunde atacurilor liderului PSD, in editorialul EVZ intitulat "Ponta, cel mai activ contributor al Bibliei lui Iuda". Ponta a anuntat ca va depune maine, la judecatoria sectorului 1, o actiune civila impotriva "celor de la Evenimentul Zilei, care sunt tot timpul mana in mana cu Basescu si cu Blejnar". Intrebat de moderator ce obiect va avea plangerea respectiva, Ponta a spus ca ar vrea ca Evenimentul Zilei "sa publice unde a publicat pana acum articolele cu Ponta care a furat bani de la Turceni si Rovinari, ca asa zice Basescu, tot acolo sa publice adresa ANAF-ului ca nu e adevarat". In caz contrar, Ponta va cere daune, anunta EVZ.