"Tine mult la doamna si trebuia sa iasa si sa spuna asa de Oprescu", a declarat luni primarul general al Capitalei, in momentul in care a fost intrebat, la Realitatea TV, cum comenteaza afirmatiile critice facute de Traian Basescu la adresa sa, in trecut.

Intrebat la ce doamna se refera, Sorin Oprescu a raspuns: “Nu ma provocati, ca nu...”.

Primarul, care va candida pentru un nou mandat cu sustinerea USL, a precizat ca el a procedat cel “mai cinstit” in relatia cu Traian Basescu, atunci cand a inaugurat pasajul Basarab: “E normal dom’ne, mai cinstit decat am procedat eu - am pus placa sus, pe pod, inceputa Basescu, terminata Oprescu”.

Intrebat daca va candida impotriva lui Crin Antonescu la alegerile prezidentiale din 2014, Sorin Oprescu a raspuns: “Sper ca in 2014 sa nu-mi bata nimeni obrazul si sa spuna ba mincinosule, ai promis ca faci aia, aia si aia”.

“Sa-mi bata aia obrazu ca eu le-am promis ai acum plec?”, a comentat Oprescu, care a promis din nou ca, daca va fi reales primar, bucurestenii se vor putea plimba pe primii 16 km de autostrada la sfarsitul anului viitor.

“Daca dupa 12 ani daca o sa arat corespunzator, o sa ma duc doamna (la presedintie, n.r.), dar dupa 12 ani”, a mai spus Oprescu, la care Victor Ponta a comentat: “Dupa 12 ani, o sa aveti probleme cu mine...”

Victor Ponta a declarat, in aceeasi emisiune, ca PSD a preferat de aceasta data sa aleaga candidatul dorit de bucuresteni, in conditiile in care, “in 2004, l-am nominalizat pe Geoana, care a iesit din prima. Afara”.

Pe de alta parte, Crin Antonescu, liderul liberalilor, a precizat ca decizia privind sustinerea lui Sorin Oprescu este “oficiala si definitiva” iar presedintele Partidului Conservator a fost instiintat de acest lucru.

“Pentru ca eu sunt aliat cu PC, l-am consultat, nu eram obligat sa o fac, dar am facut-o, si am avut o discutie cu dl Constantin despre oficializarea candidaturii lui Sorin Oprescu si nu a avut nimic impotriva”.