USL pierde antenele lui Dan Voiculescu. Deranjati de faptul ca Opozitia nu-l sustine pe Piedone la Primaria Capitalei, conservatorii au anuntat ca vor merge singuri la alegerile locale de anul viitor, exceptand judetele deja negociate cu USL. Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, le-a transmis liberalilor sa nu se mai astepte la o "mediatizare gratuita" a candidatilor USL. Partidul Conservator a decis sa candideze singur la alegerile locale din anul 2012, in toata tara, a anuntat ieri presedintele PC, Daniel Constantin. El a precizat ca partidul sau va candida separat la localele din 2012, la primarii si la consilieri, cu exceptiile negociate deja in cadrul USL, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Razboiul deputatilor UDMR cu A.N.I. ANI acuza presiuni din partea unor parlamentari UDMR investigati de inspectorii de integritate. In schimb, deputatii spun ca Agentia se razbuna pentru reducerile bugetare si incercarile de schimbare a legii ANI. Doi deputati UDMR fac presiuni impotriva inspectorilor de integritate, acuzandu-i fie de calomnie si rea-credinta, fie de incalcarea legislatiei ANI si cerandu-le sa justifice sumele cheltuite cu anchetarea lor, spun surse din cadrul Agentiei, informeaza Romania Libera.

Cum l-a dat afara Ponta pe Voiculescu din USL. Conservatorii sunt cu un picior in afara si cu unul inca in ograda USL dupa ultimul afront primit din partea colegilor din aceasta alianta. Flancat de un Crin Antonescu pasiv fata de interesele PC, Ponta a avut grija ca in ultimele luni sa tot sape la baza rabdarii conservatorilor, pentru a-i determina sa se pofteasca singuri din alianta. Conform unor surse social-democrate, disocierea USL de PC, in fapt de imaginea controversatului lider de onoare, Dan Voiculescu, legata de activitatea fostei Securitati comuniste, ar constitui numai o parte dintr-o strategie. Integral in EVZ.

Ultimatumul lui Ponta: "PC sa decida daca vrea si in caruta, si in teleguta!" Cum a vrut Dan Voiculescu sa blocheze anuntul lui Ponta si Crin referitor la sustinerea lui Oprescu. Anuntul privind sustinerea de catre USL a candidaturii independente a lui Sorin Oprescu pentru Primaria Capitalei a fost precedat de negocieri dure in interiorul Uniunii. Problemele din cadrul USL au inceput sa apara dupa ce au fost stabilite listele candidatilor pentru alegerile locale. Compromisul de la Iasi, unde s-a acceptat sa existe doi candidati din partea Opozitiei, Gheorghe Nichita - USL si Tudor Ciuhodaru - PC, a degenerat ulterior intr-un conflict intre conservatori si liderul PSD, Victor Ponta. Presedintele PSD a declarat pentru gandul ca PC trebuie sa decida daca "vrea si in caruta, si in teleguta si ca nu este de acord cu exceptiile in stabilirea candidatilor pentru alegerilor locale". In replica, Daniel Constantin a povestit ca Ponta a fost cel care a propus compromisul de la Iasi, relateaza Gandul.

A inceput destramarea USL. Decizia Partidului Conservator de a avea candidati proprii la alegerile locale in unele localitati arunca practic in aer protocolul USL si deschide lupta pentru Primaria Capitalei. Conservatorii au facut anuntul la scurt timp dupa ce Victor Ponta si Crin Antonescu s-au pozat cu Sorin Oprescu in postura de candidat independent sustinut de USL. Pe langa lovitura de imagine data de conservatori partenerilor social-democrati si liberali, decizia PC ii creeaza o problema si lui Sorin Oprescu, in conditiile in care primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, il secondeaza pe actualul primar general in toate sondajele efectuate in ultimele luni, informeaza Romania Libera.

Grupul parlamentarilor gainari. Cinci deputati au fost dati ieri in vileag de Agentia Nationala de Integritate ca au comis o gainarie: si-au angajat odraslele, consoartele sau parintii la propriile birouri parlamentare. Ei sunt: Oana Niculescu Mizil (PSD), Mate Andras Levente (UDMR), Stelica Iacob Strungaru (PDL), Sonia Maria Draghici (PSD) si Mihai Radan (minoritati nationale). ANI sustine ca faptele lor reprezinta un conflict de interese care incalca legile. Prin urmare, Agentia i-a dat pe mana Parchetului, care, la randul sau, ar putea sa-i aduca in fata justitiei. Cei cinci au inceput deja sa-si pregateasca apararea. Cum anume, cititi in cele ce urmeaza. Oana Niculescu Mizil, deputata PSD de Bucuresti, a instalat-o pe mama sa, Lidia, in biroul sau parlamentar, iar apoi a fugit din Bucuresti. La propriu. Intregral in Puterea.

PNL, alergic la numele Băsescu. PNL i-a arătat ieri uşa lui Teodor Meleşcanu pentru că acesta a făcut declaraţii care contravin deciziei partidului de a nu colabora cu Traian Băsescu. Senatorul afirmase că este posibilă o „coabitare“ cu Băsescu, dacă USL va câştiga alegerile din 2012. Ludovic Orban, un alt „disident“ din PNL, s-a solidarizat cu Meleşcanu. Spiritele liberalilor s-au aprins ieri în şedinţa Biroului Politic Central (BPC) după ce aceştia au citit declaraţiile lui Teodor Meleşcanu referitoare la „coabitarea" cu Traian Băsescu, scrie Adevarul.