Liderul PC, Daniel Constantin, a declarat, duminica, la Europa FM, ca membrii USL au depasit criza pe marginea sustinerii lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei si a anticipat ca decizia formala de luni va fi alaturarea conservatorilor in sustinerea acestei candidaturi.

"Sorin Oprescu, luni a fost anuntat ca fiind sprijinit de partidul social-democrat, partidul national-liberal si de liderii acestora, Crin Antonescu si de Victor Ponta, si, foarte probabil, completez eu acum, va fi sprijint de Uniunea Social-Liberala dupa reuninea pe care o vom avea maine dimineata."

Daniel Constantin a spus ca opozitia initiala a conservatorilor s-a datorat unei doze de lipsa de respect intre partenerii din USL, respectiv PSD si PNL care s-au grabit sa anunte sustinerea lui Oprescu fara o decizie formala a tuturor celor trei membrii.

"Nu poti sa stai, atunci cand esti atacat, sau cand se fac remarci cu privire la faptul ca n-ar trebui sa fii in aceasta formatiune. Ca ar trebui sa candidezi separat. Nu poti, pur si simplu, sa stai sa astepti, sa vezi ce decizie se va lua. Pur si simplu am vrut sa transmitem un mesaj de siguranta, ca suntem pregatiti, si o spun in continuare, suntem pregatiti pentru orice varianta."

In timp ce respinge ideea comasarii alegerilor locale cu cele generale, liderul PC Daniel Constantin considera in continuare ca organizarea de alegeri anticipate reprezinta o solutie pentru depasirea crizei economice si a efectelor ei asupra societatii. "In ceea ce ne priveste, vom face tot posibilul si credem ca alegerile anticipate sunt o solutie in momentul de fata pentru tara, pentru ca, daca va uitati nu numai pe sondajele de opinie, dar si la ceea ce spun cetatenii, partidul democrat-liberal, care ne guverneaza in acest moment, nu are un sprijin mai mare de 15% in randul populatiei. Si atunci, cred ca e momentul sa revenim la ceea ce vor cetatenii. Sa ne intoarcem la popor, asa cum spunea la un moment dat presedintele Basescu."