Ponta si Antonescu ii arata pisica lui Felix. Liderii PSD si PNL il strang cu usa pe Voiculescu pentru a-si disocia imaginea publica de cea a fostului colaborator al Securitatii. Presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, a avut parte, ieri, de o mustruluiala predata de liberalul Crin Antonescu si social- democratul Victor Ponta. Venit sa ia la trei pazeste copresedintii USL, pentru ca permit unuia ca Relu Fenechiu sa profeteasca scoaterea PC din alianta, Voiculescu s-a trezit luat in raspar pentru tensiunile provocate in ultima vreme prin pretentiile formulate pe candidaturile la locale. Conform unor surse din cadrul USL, Ponta si cu Antonescu i-au reprosat ca mentine tensiuni in USL care nu folosesc nimanui, decat PDL-lui si presedintelui Traian Basescu. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

PSD si PNL spun ca USL nu se rupe. Ce decide PC? Cum PC nu s-a aratat dispus sa renunte la candidaturile separate in anumite localitati, iar PNL nu vrea sa-l sanctioneze pe Relu Fenechiu pentru declaratiile facute, intrevederea de ieri a liderilor USL s-a terminat furtunos. Runda a doua ar putea fi maine. Daca am lua in considerare doar declaratiile facute de Victor Ponta si Crin Antonescu dupa sedinta de ieri a Uniunii Social-Liberale, s-ar putea crede ca situatia a revenit la normal in USL si ca nu exista pericolul ca PC sa iasa din Uniune. Ba chiar s-au pronuntat termeni, precum "soliditate" si "unitate", si s-a vorbit despre intrarea USL intr-o noua faza a pregatirilor pentru alegeri: desemnarea candidatilor comuni in fiecare judet, informeaza Romania Libera.

"Autostrada" lui Boc, 15 milioane. Pentru ca turistii straini se inghesuie sa ne viziteze, Romania ducea mare lipsa de un nou obiectiv turistic. Acesta a fost identificat fix la Rachitele, satul natal al premierului Emil Boc. Cel putin asa scrie pe site-ul oficial unde se publica licitatiile publice, e-licitatie.ro. Incepand din 1 iulie 2009 s-au demarat lucrarile la un nou drum de importanta nationala. Este vorba despre Drumul Judetean 763 care uneste satul Rachitele (Comuna Margau) de Prislop si catunul Ic Ponor si care inghite bani ca pentru o autostrada. Decizia apartine Consiliului Judetean Cluj, condus de democrat-liberalul Alin Tise. Investitia este facuta pentru "modernizarea infrastructurii de acces in zona turistica Rachitele-Prislop - Ic Ponor", scrie Puterea.

Paleologu, mustrat in partid pentru sustinerea Regelui. Atacul la adresa lui Paleologu a pornit de la Roberta Anastase, secondata de Emil Boc. Anastase i-a reprosat lui Paleologu ca s-a comportat exact ca Teo Trandafir, care s-a aruncat in bratele Opozitiei, imediat dupa ce a tradat la votul pe motiunea impotriva guvernului. "Te-ai imbratisat cu liberalul Puiu Hasotti, ca Teo Trandafir cu Aura Vasile", i-a spus prim-vicepresedintele PDL fostului ministru al Culturii. La randul sau, Boc i-a cerut lui Paleologu ca data viitoare cand mai are nemultumiri sa le exprime in forurile partidului. "De-aia esti si vicepresedinte! Daca ai nemultumiri, vino si spune-ne noua mai intai, nu mai alege presa!", a spus presedintele PDL, inchizand subiectul, relateaza Adevarul.

Antonescu spune ca discutiile din USL au fost "contondente", dar ca nu l-ar fi acuzat pe Voiculescu. Presedintele PNL Crin Antonescu a afirmat, la Realitatea Tv, ca, desi discutiile din interiorul USL, de luni, au fost "contondente", nu l-a acuzat pe liderul PC Dan Voiculescu de faptul ca face jocul lui Traian Basescu, potrivit NewsIn. "Nu cedez la santaj, asta e clar. Numai ca nu a incercat Voiculescu sa ma santajeze pe mine, nu aveam de ce sa ii spun acest lucru. Nu l-am acuzat nicio clipa ca a facut jocul lui Basescu. Nu au existat acest replici. A fost o discutie mai contondenta, in care am vorbit mai raspicat toti, dar nu s-a ajuns la asta", a fost precizarea lui Antonescu. Presedintele PNL Crin Antonescu i-a transmis luni liderului PC Dan Voiculescu faptul ca trebuie sa se hotarasca daca vrea sa faca "jocurile lui Traian Basescu", intrucat felul in care a fost gestionata de conservatori situatia candidaturii lui Sorin Oprescu dinamiteaza USL, anunta Romania Libera.

Udrea deschide usa pentru Becali, Vadim si Diaconescu. Vicepresedintele PDL, Elena Udrea, a declarat ieri ca partidul va incepe negocierile pentru formarea "Miscarii Populare" inclusiv cu Gigi Becali, Corneliu Vadim Tudor si Dan Diaconescu. Conducerea PDL i-a mandatat ieri pe prim-vicepresedintii Sorin Frunzaverde si Teodor Baconschi sa inceapa negocierile pentru formarea "Miscarii Populare", au declarat pentru "Adevarul" surse democrat-liberale. Celor doi li se va alatura si Valeriu Stoica, cel care a fost promotorul Aliantei PNL-PD, in 2003. Potrivit acelorasi surse, o prima discutie legata de pasii care vor fi urmati va avea loc duminica, la Vila Lac 1, la reuniunea informala a liderilor PDL fiind asteptat si presedintele Traian Basescu. De altfel, Frunzaverde a fost cel care a avansat luna decembrie ca termen pentru punerea in aplicare a acestui proiect politic de coagulare a mai multor formatiuni in jurul PDL, scrie Adevarul.