Doctorul Ciuhodaru il loveste la operatie pe Voiculescu. Candidat la Primaria Iasiului, deputatul Tudor Ciuhodaru a parasit PC-ul. Conform unor surse parlamentare, el s-a inscris in UNPR, cu care negociaza de aproximativ o saptamana. Decizia medicului parlamentar a venit la scurt timp dupa ce, la finalul intalnirii conducerii PC cu liderii de filiale, liderul conservator, Daniel Constantin, anunta ca, prin actiunile sale din ultima perioada, printre care voturile din parlament alaturi de reprezentantii puterii, Ciuhodaru "s-a autoexclus din PC si din USL". Declaratiile erau de fapt o masura disperata a conservatorilor de a salva partidul de lovitura pierderii unuia dintre politicienii cu priza la public din PC. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

30 de milioane de euro, "nasite" in avans la sectorul 3. Deputatul PDL Stefan Pirpiliu, al carui frate are o firma ce primeste milioane de euro anual de la Primaria Sectorului 3, la nasit pe directorul Directiei pentru invatamant din cadrul aceleiasi institutii. Coincidenta stranie, firma fratelui este favorita sa preia investitii de peste 32 milioane de euro ale primariei conduse de Liviu Negoita in unitatile de invatamant. Acestea, pe langa contractele de pana acum pentru reabilitarea strazilor din sectorul 3, si ele tot de ordinul milioanelor. Nunta de care vorbim a avut loc saptamana trecuta. Deputatul PDL Stefan Pirpiliu a fost nasul de cununie al lui Lucian Ene, directorul Directiei de invatamant, din cadrul Primariei Sectorului 3. Cununia civila a oficiat-o chiar primarul Liviu Negoita, informeaza Puterea.

Dan Voiculescu, presedinte fondator PC: "USL nu se va rupe vreodata din cauza mea". Presedintele fondator al PC declara ca Uniunea Social Liberala va ramane solidara, dar ca mai are mult de lucrat pana va putea sa preia initiativa politica de la PDL. "E o alianta formata din trei partide de dimensiuni si de puteri electorale diferite si fiecare dintre cei trei presedinti ai acestor partide incearca sa obtina cat mai mult pentru formatiunea proprie. E firesc sa apara discutii pe fel de fel de teme. Dar, in niciun caz, nu s-a pus problema ruperii Uniunii Social Liberale. Probabil ca Puterea si-ar fi dorit foarte mult o dezmembrare a USL, dar eu nu cred ca va avea aceasta bucurie", a declarat Dan Voiculescu, potrivit Adevarul.

Cum explica Elena Udrea stergerea corectiei de 10 milioane de euro de la Ilfov: Autoritatile locale au facut dovada bunei-credinte. Performanta Consiliului Judetean Ilfov de a scapa de o corectie de 10 milioane de euro, stabilita in urma unui prim control al proiectelor derulate cu fonduri europene, a fost explicata de ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, prin faptul ca, la al doilea control, CJ a facut "dovada bunei-credinte". Aceeasi dovada a adus-o, potrivit ministrului, si Consiliul Judetean Teleorman care, asa cum a relatat gandul, a fost penalizat cu 2,5 miioane de lei, la primul control. "Legat de Ilfov, la Ilfov, ca si la Teleorman, spre exemplu, au fost situatii in care dupa primul control, autoritatile publice locale au facut dovada bunei-credinte, la Teleorman, cu o hotarare judecatoreasca, deci, exista o hotarare judecatoreasca care dadea dreptate autoritatii publice locale, scrie Gandul.

Terapie de grup cu final anuntat: PC ramane in USL. Presedintele PNL, Crin Antonescu, le-a transmis conservatorilor ca ii respecta, dar ca deciziile in Uniunea Social-Liberala le ia doar impreuna cu Victor Ponta. In lipsa lui Dan Voiculescu, dar beneficiind de scurta prezenta a presedintelui PNL, Crin Antonescu, conducerea largita a PC s-a reunit ieri la Parlament. Cum presedintele conservator Daniel Constantin declara dinainte de inceperea lucrarilor ca in cadrul acestora nici nu se va pune problema iesirii din USL, reuniunea cu liderii filialelor PC a fost de fapt un soi de terapie de grup cu final anuntat, relateaza EVZ.

Falca, Botis si Turcan inchid cercul conducerii PDL. Cum se da lupta in partid pentru ultimele posturi de la centru. In PDL se pun la punct ultimele detalii pentru accederea in grupul central al partidului. Completarea Biroului Permanent National cu cele opt posturi de secretari executivi proveniti din randurile comisiilor de specialitate este pe cale de a se finaliza, iar negocierile fac parte dintr-un calcul mai larg ce tine cont inclusiv de preconizata remaniere a guvernului. Schema este simpla: posturile se vor alege in decurs de o luna, in cadrul unor sedinte separate pentru fiecare comisie in parte, prin votul a 200-400 de delegati din tara. Conform intelegerii, candidaturile vor fi post pe post si se vor anunta abia cu cateva zile inainte de votul propriu-zis ceea ce face din intregul proces doar o formalitate, informeaza Gandul.