Ministrul de externe vrea un pact politic pentru diaspora. Ministrul de externe, Teodor Baconschi, a cerut formatiunilor politice sa abandoneze discursul demagogic si sa contribuie la constituirea unui "pact" pentru diaspora. Seful diplomatiei, prezent astazi la Forumul Romanilor de Pretutindeni, a subliniat ca au fost primite la MAE sute de e-mailuri cu reactii pozitive din partea romanilor din strainatate cu privire la introducerea votului prin corespondenta. "Stiu ca este asteptata de ani de zile, cred ca va primi suportul cetatenilor romani din alte state", a spus Baconschi. El a cerut tuturor fortelor politice din Romania sa abandoneze discursul demagogic si sa contribuie pozitiv la constituirea unui adevarat "pact pentru diaspora", alaturi de societatea civila, biserica si mediul academic, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Elena Udrea: Am glumit referitor la posibila candidatura in Tinutul Secuiesc, nu scapa Bucurestiul de mine. Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a declarat, vineri, la Sfantu Gheorghe, ca a glumit cand a spus ca "poate ar fi o solutie" sa candideze in Tinutul Secuiesc, asigurandu-i "pe cei din Bucuresti care au luat afirmatia in serios" ca nu scapa de ea. Elena Udrea a spus ca declaratia sa privind o posibila candidatura in Tinutul Secuiesc a avut ca scop depasirea "complexului" de a vorbi despre Covasna si Harghita ca despre Tinutul Secuiesc. "Pentru cei care au luat declaratia in serios, glumisem ieri (joi - n.r.), era un fel de a trece peste complexul de a vorbi despre Covasna si Harghita ca despre Tinutul Secuiesc", a declarat Udrea. Udrea i-a asigurat pe cei care au luat in serios declaratia ca nu vor scapa de ea, pentru ca tot la Bucuresti va candida. "Era o gluma. Am vazut ca unii de la Bucuresti au luat declaratia in serios. Vreau sa le spun ca tot la Bucuresti voi candida, deci nu vor scapa de mine", a conchis presedintele PDL Bucuresti, anunta Gandul.

Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii: "Daca am vrut ceva am mers pana in panzele albe". Fondatorul SMURD, Raed Arafat (47 de ani) spune povestea pasiunii sale, medicina de urgenta: inca de la 14 ani si-a facut o echipa de interventie la scoala si a dat la Medicina, desi tatal sau s-a impotrivit. La Ministerul Sanatatii, la ora sapte seara, un singur birou mai are lumina aprinsa: al subsecretarului de stat Raed Arafat. Are sedinta. Iese din ea fresh si zambitor, desi e treaz de dimineata la ora 4. Astazi a supervizat un examen si, ca sa inlature orice suspiciune ca unii dintre candidati ar sti subiectele, le-a schimbat pe ultima suta de metri, in zori. Raed Arafat, palestinianul sinonim cu SMURD, care ne-a invatat pe noi, romanii, lectia perseverentei, zboara in zilele libere nu in vreun concediu, ci la Targu Mures, sa faca garzi pe elicopter, si, cand finalizeaza un proiect, are deja unul schitat pe jumatate, care asteapta toata atentia lui. Nu suporta timpii morti, spune, si uraste rutina. Asa a fost de mic, informeaza Adevarul.

PSD: Actuala guvernare trebuie sa-si asume esecul in turism, nu sa dea vina pe opozitie. Elena Udrea si Guvernul Boc trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru dezastrul din Turism, nu sa dea vina pe opozitie pentru insuccesul guvernarii lor, sustine PSD, mentionand ca reitereaza oferta de a acorda consultanta ministrului Turismului si echipei acesteia, 24 de ore din 24. "PSD considera ca Elena Udrea si guvernul Boc trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru dezastrul din Turism, nu sa dea vina pe opozitie pentru insuccesul guvernarii lor, asa cum au obiceiul de a proceda in ultimii ani. Atragem atentia asupra faptului ca incercarea aberanta a PDL de a da vina pe opozitie pentru insuccesul guvernarii Basescu-Boc nu are acoperire pentru ca cei care se afla la guvernare sunt chiar reprezentantii PDL. Vina pentru esecul din turism ca si din alte domenii, apartin in exclusivitate actualei puteri", se arata intr-un comunicat, scrie Romania Libera.

Valerian Vreme: "Fiecare ministru cand vine este dator si cu o plecare". Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, unul dintre ministrii al carui nume a fost vehiculat in cazul unei remanieri, a spus astazi ca toti ministrii sunt datori cu o plecare. "Fiecare ministru cand vine este dator si cu o plecare, totul este sa ne facem treaba. Eu stiu ca media vrea sa vorbim mult si asa mai departe, dar eu cred ca e momentul faptelor. De asta are nevoie cetateanul - de fapte si realizari, iar in ultimul timp chiar Guvernul pe care il reprezint are multe de spus. Cu totii suntem datori cu o plecare, dar pana una - alta este momentul faptelor", a declarat astazi ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, anunta EVZ.