PSD n-are bani sa-si cumpere sediul. Bancile nu-l considera solvabil. Din considerente financiare, Victor Ponta a oprit procedura de achizitie a sediului central, desi cladirea are un pret de chilipir, de patru-cinci ori mai mic decat cel al zonei. Conducerea PSD a amanat achizitionarea sediului central din Kiseleff pentru timpuri mai bune. Potrivit unor surse social-democrate, PSD nu dispune nici macar de banii de avans pentru acordarea unui credit ipotecar, iar bancile contactate ezita sa le faca reduceri, pe motiv ca nu sunt destul de solvabili. Cu toate acestea, intentiile raman, dovada reamenajarile dictate in ultima vreme de liderul Victor Ponta in curtea interioara. Social-democratii au si de ce sa nu renunte. Cladirea este la pret de chilipir: RA-APPS cere sub un milion de euro, in conditiile in care pretul zonei este de minimum 4.000 de euro metrul patrat. In prezent sediul PSD masoara 847 de metri patrati construiti, plus inca pe atata curte si parcare in buricul Bucurestiului, intr-una din zonele cele mai exclusiviste, rezervate in general ambasadelor, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Boc: Sustinem investitiile germane prin toate mijloacele-Ambasadorul german: Reduceti birocratia. Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, la un eveniment la care a participat ambasadorul german la Bucuresti, ca partea romana este determinata sa sustina investitiile germane "prin toate mijloacele posibile", diplomatul mentionand, la randul sau, necesitatea reducerii birocratiei. Cei doi oficiali au facut aceste declaratii miercuri seara, la o receptie consacrata marcarii Zilei unitatii germane. "In plan politic si economic Germania este un model de urmat, este primul partener comercial al Romaniei si vreau sa asigur inca o data partenerii nostri de soliditatea si determinarea Romaniei de a continua investitiile germane in Romania si de a le sustine prin toate mijloacele posibile", a spus premierul Emil Boc, anunta Romania Libera.

Palmierii de Madagascar, noua tendinta in decorarea Parlamentului. Zecile de arbusti au fost postate inca de miercuri dimineata pe scara monumentala ce duce spre biroul lui Mircea Geoana si pe intreg palierul ce leaga salile de protocol de plenul Senatului. Scopul: infrumusetarea interioarelor pentru Adunarea Parlamentara NATO ale carei lucrari vor incepe vineri dimineata in sediul legislativului. Paradoxal, micii arbusti nu au atras privirea presedintelui Senatului, Mircea Geoana, care, conform unor surse, nu le-ar fi remarcat in drumul sau spre birou. Initiativa decorarii apartine Secretariatului General al Senatului care, conform oficialilor institutiei, a strans plantele deja existente in birouri si a achizitionat un numar de 40 de arbusti, cu suma de 6.000 de lei. "Nu sunt toate cumparate. Pe unele le aveam deja, iar altele au fost cumparate. Urmeaza sa fie repartizate prin cladire, dar nu stim inca daca vor ramane acolo si dupa reuniunea NATO", a precizat pentru Gandul, directorul Departamentului de Comunicare al Senatului, Georgian Ghervasie, informeaza Gandul.

PNL ataca UNPR la pensionarii militari. Parlamentarii liberali au inceput ofensiva pentru "seducerea" pensionarilor militari, de al caror sprijin au declarat ca au nevoie. Cum foarte multi dintre acestia se declara insa simpatizanti ai UNPR, este de asteptat ca manevra liberalilor sa starneasca iritarea formatiunii conduse de generalul Gabriel Oprea, ministrul Apararii. Intr-o intalnire avuta luni, deputatul liberal PNL George Scutaru le-a propus reprezentantilor cadrelor militare in rezerva, "un parteneriat transparent" cu USL, in cadrul caruia acestia sa sustina Uniunea la viitoarele alegeri, iar social-democratii si liberalii sa promoveze proiectele privind pensiile ocupationale. "Trebuie sa fim pregatiti pentru un parteneriat sincer intre noi si dvs. Vine un moment in care implicarea dvs pentru viitoarele alegeri trebuie sa se manifeste: nu vor mai fi nuante de gri, ci de alb sau negru. Ori cu Miscarea Populara - sau cum s-o numi struto-camila PD - ori USL. Alte variante nu exista. Cred ca, in cei trei ani, ati avut suficiente exemple sa va convingeti de reaua vointa a guvernarii si de modul in care Guvernul Boc isi respecta promisiunile. Fotbalul se joaca pe goluri, politica pe voturi. Avem nevoie de sprijinul dvs. Si dvs aveti nevoie de sprijinul nostru", le-a spus deputatul PNL participantilor la intalnire, scrie Puterea.

Vanghelie trebuie sa faca un "remember". Unde a dosit doua milioane de euro. Curtea de Conturi a inceput un control la Primaria Sectorului 5. De doua luni, 18.000 de persoane nu si-au mai primit ajutorul de handicap. Dupa ce marti a fost audiat la DNA in dosarul Economatelor, edilul sectorului 5, Marian Vanghelie, trebuie sa raspunda in fata Curtii de Conturi unde sunt aproximativ doua milioane de euro care trebuiau sa ajunga la persoanele cu handicap din sectorul lui. Banii de la Ministerul Muncii au intrat in conturile autoritatii locale, insa ajutoarele nu au mai fost platite. "In fiecare luna a intarziat, in timp ce persoanele cu handicap din celelalte sectoare ale Capitalei isi primesc banii la timp", a povestit o femeie in varsta de 55 de ani, care are un handicap locomotor. Desi oamenii au facut zeci de drumuri la usa lui Vanghelie, acestia nu au primit nici un raspuns. Edilul nu a putut fi contactat, iar reprezentantii primariei au refuzat sa comenteze situatia, anunta EVZ.

Fostii sefi din Transporturi nu mai rabda tacerea. Cat e spaga? Acordarea si derularea contractelor la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) se face deseori prin dare si luare de mita de la constructorii care detin contracte sau care participa la licitatii, potrivit declaratiilor unor angajati ai companiei. Unii ministri accepta ca s-au lovit de astfel de situatii, altii sustin ca nu. "Daca ar sti lumea ce se intampla cu banii, ne-ar pune pe toti (Compania de Autostrazi - n.red.) la zid", se exprima acum un an si jumatate Alin Goga, demisionar la acel moment din functia de director juridic al companiei. El a intrat la inceputul lui 2010 intr-un razboi cu conducerea de atunci a Ministerului Transporturilor, care il suspecta ca a oferit presei informatii privind modificarea pe sub masa a contractului de concesiune semnat cu Vinci pentru Comarnic-Brasov. Goga a mai afirmat atunci ca in incinta ministerului se introduceau sume de ordinul sutelor de mii de euro menite sa unga acordarea contractelor. Declaratiile facute in mai 2010 au fost inserate intr-un reportaj difuzat zilele trecute de un post de televiziune si au fost comentate de cei doi principali ministri ai Transporturilor de dupa 2006, respectiv Ludovic Orban si Radu Berceanu, informeaza Romania Libera.