Grupul alesilor care se roaga pentru o excursie la Bruxelles. 70 de senatori si deputati fac parte dintr-un grup ecumenic. La Micul dejun cu rugaciune vin cel mult 15. Din cand in cand, Providenta ii rasplateste cu o excursie in strainatate. Stiati ca in Parlamentul Romaniei exista un Grup Ecumenic de Rugaciune? Este format din cei mai piosi dintre alesii poporului, fara deosebire de rasa, sex, culoare politica sau religie. Evlaviosii sunt in numar de 70. "La reuniuni nu vin niciodata mai mult de cincisprezece", ne-a marturisit chiar "arhiepiscopul" vremelnic al grupului, deputatul PSD Cristian Dumitrescu. Din cand in cand, adeptii ecumenismului se intalnesc. Atunci se numeste ca fac un "Mic dejun cu rugaciune". Ce-si doresc parlamentarii Ce fac parlamentarii cand se roaga? Ca si oamenii de rand, isi pun o dorinta. De regula, un pelerinaj. O deplasare de serviciu cu incarcatura spirituala, cu voie si bani de la parlament. De aceasta data, preacucernicii poporului tanjesc sa ajunga in capitala Europei. S-au scotocit prin buzunare, dar au ajuns la concluzia ca e mai bine sa apeleze la milostenia Domnului. Domnului generos de la Bruxelles: Parlamentul european, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Vanghelie: "Ma emotionez, sunt transpirat, ma grabesc".Iliescu le calmeaza pe pesedistele de sector care-l doresc pe Vanghelie. Marian Vanghelie a primit ieri seara mai multe declaratii de sustinere partea pesedistilor din sectorul 3, care au anuntat ca il doresc in continuare drept presedinte la PSD Bucuresti. "Cui a ajutat destituirea domnului Vanghelie? Cand un om tine cu casa, de ce acest divort?", l-a intrebat pe Ion Iliescu o doamna din spatele salii. Pesedistele si pesedistii din sectorul 3 au venit sa-i arate presedintelui de onoare al PSD cat de iubit este Marian Vanghelie de organizatie. "Este un om de calitate in mijlocul oamenilor. Ce domnul Oltean de la PDL este mai destept? Ma uit seara la televizor ce grozavii spune si e acolo sus la Camera Deputatilor", i se explica lui Iliescu. Fostul presedinte zambeste, dar nu raspunde. Asculta pe toata lumea. Pesedistul Doru Giugula incearca o abordare diferita. "Unii spun ca nu mai aveti pixul in mana decat sa semnati autografe pe carti. Dumneavoastra aveti dreptul sa va impuneti punctul de vedere. Daca cineva vrea sa ne demobilizeze, sa pierdem alegerile, sa ne spuna". Vanghelie este laudat in continuare. "La ultimele alegeri in timp ce altii fugeau sa-si aleaga colegii prin diferite judete, Vanghelie a ramas in Bucuresti", anunta Gandul.

Lazaroiu vede noi pitici pe langa Alba ca Zapada. Sebastian Lazaroiu, fost ministru al Muncii si fost consilier prezidential, anunta aparitia unor noi formatiuni, pe langa Noua Republica, ce vor face parte din "Alba ca Zapada" politica. Lazaroiu sustine ca noile entitati de centru-dreapta se vor reuni sub umbrela Miscarii Populare, iar candidatul la presedintie cu sanse mari va trebui sa fie recrutat din aceasta zona. El spune ca experienta de la minister i-a deschis apetitul pentru politica si ca va fi din ce in ce mai activ. Odata devenit om politic, Lazaroiu nu se multumeste cu un "colegiu caldut", fiind interesat de mesaje la nivel national. El pune esecul reformelor PDL pe seama partenerilor de guvernare de la UDMR. Integral in Adevarul.

Valeriu Tabara: N-am luat-o pe aratura, merg pe drum discuit. Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, s-a aratat optimist in ceea ce priveste viitorul agriculturii romanesti, trasand mai mult directii de dezvoltare in cadrul seminarului Mediafax Talks about Agriculture, sustinut vineri, la Bucuresti, in prezenta comisarului european Dacian Ciolos. Valeriu Tabara a precizat ca Romania trebuie sa devina o tara exportatoare de produse agricole, iar pentru asta a apreciat ca vor trebui construite depozite noi, care sa poata stoca pana la 25 de milioane de tone, ceea ce ar insemna o crestere cu 55% a spatiului de depozitare. Ministrul a mentionat ca in tara se construiesc, in prezent, peste 150 de depozite care vor putea primi circa 2,7 milioane de tone. Tabara a mai afirmat ca Romania trebuie, in acelasi timp, sa-si asigure securitatea alimentara si sa-si valorifice productia agricola, scrie Romania Libera.

Daniel Constantin sustine ca nu vor fi demisii in PC. Presedintele PC, Daniel Constantin, a infirmat pe blog informatiile potrivit carora mai multe formatiuni conservatoare ar ameninta cu demisii. "Oameni buni, daca cineva din opozitie vrea sa dezerteze nu merge inainte de alegeri la un partid care a nenorocit milioane de romani. Au incercat cativa, dar s-au lovit de furia oamenilor, care le-au aratat ca vor fi judecati ca facand parte din "gasca" care a taiat pensii si salarii, a crescut TVA si a falimentat sute de mii de companii private", a sustinut Daniel Constantin. Totodata, acesta a sustinut ca actuala putere "face mai multa propaganda decat guvernare" in incercarea de a destabiliza USL. "Sunt convins mai mult ca oricand ca USL este castigator si din ce in ce mai mult o amenintare pentru regimul Basescu-Oprea! Alegerile se apropie si teama creste", mai sustine Daniel Constantin, anunta EVZ.

Candidatura lui Robert Negoita pentru Primaria de la 3, torpilata din interior. "Nu putem sa mergem in campanie cu un miliardar". Ce raspunde Negoita. Coordonatorul PSD Sector 3, vicepresedintele Robert Negoita, a fost atacat de colegii sai joi seara, acestia acuzandu-l, in prezenta lui Ion Iliescu si a lui Miron Mitrea, ca a fost "parasutat" de la centru si ca vrea sa candideze impotriva vointei filialei pentru Primaria Sectorului 3. Negoita a replicat ca el nu a venit sa se certe cu colegii de partid, ci sa participe la lansarea cartii lui Ion Iliescu "Fragmente de viata si de istorie traita". "Vreti sa pozati in om sarac. Pai avem declaratia dumneavoastra de avere, unde aveti pe patru pagini numai case. Scuzati-ma, un partid social democrat, eu zic ca nu pot sa merg in campanie cu un lider miliardar. Scuzati-ma, sunt eu mai comunista", a fost luat tare inca de la inceput Robert Negoita. Cuvintele au fost rostite in fata colegilor de partid, dar si a lui Ion Iliescu si Miron Mitrea, de secretarul executiv de la PSD Sector 3, Dana Craciun, informeaza Gandul.