Linistea lui Ponta si Nastase, aruncata in aer de Geoana si Vanghelie. Proiectat ca un moment solemn, in care social-democratii sa isi afirme intrarea triumfala in "Anul Victoriei" (sloganul sub care se desfasoara reuniunea social-democrata), Consiliul National al PSD a fost sifonat din start de obisnuitele conflictele interne care macina partidul de ani de zile. Dupa ce Iliescu i-a stricat tihna lui Ponta apreciind, acum doua zile, ca Adrian Nastase ar fi totusi un premier mai bun, neimpacatul Mircea Geoana a iesit si el la atac, ruinand tabloul armonios pregatit de conducerea PSD. La acestea se adauga razboiul dus de presedintele PSD impotriva lui Marian Vanghelie si a organizatiei de Bucuresti, ajuns la faza pe tineret, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Strategia de campanie a PSD: operatiunea "RACOLAREA". Ce misiuni au primit pesedistii de la Liviu Dragnea. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a prezentat in cadrul Comitetului Executiv al partidului strategia cu care isi propune ca partidul sa castige alegerile din 2012. "Mesajele partidului trebuie traduse pe intelesul tuturor. Fiecare om trebuie sa stie ce program avem pentru pensionari, pentru tineri, pentru orice domeniu. Reteaua electorala trebuie sa fie capabila sa stie ce mesaje sa transmita", a declarat Liviu Dragnea, care a adaugat ca se va asigura ca aceste mesaje vor ajunge la toti membrii de partid, nu doar la lideri. Secretarul general a explicat cum va castiga PSD alegerile din 2012. Astfel fiecare pesedist, "indiferent ca este Victor Ponta sau vicepresedinte al partidului" a primit misiunea sa racoleze noi membri sau simpatizanti pentru partid. Integral in Gandul.

USL a spus camatariei "nu" si a votat "da". Aproape saptamanal sunt arestate persoane acuzate ca acorda imprumuturi cu dobanzi uriase, recuperate apoi prin amenintare si acte de violenta. Totusi, 98 de deputati au votat impotriva legii prin care se interzice camataria. Voturile "contra" au venit din partea opozitiei. Cea mai recenta arestare sub acuzatia de practicare a camatariei a fost facuta nu mai departe de miercuri seara, la Buzau. A fost retinut unul dintre cei mai cunoscuti camatari pe plan local, Marian Negociu, despre care anchetatorii spun ca imprumuta oameni de afaceri cu sume foarte mari si dobanzi pe masura. "Clientii" erau apoi santajati, batuti si obligati sa cedeze o parte din bunurile personale. Cu o zi inainte, marti, o familie din Strehaia si-a pierdut locuinta prin executare silita dupa ce a imprumutat 8.000 de euro de la un camatar din Craiova, informeaza Romania Libera.

Nastase muta batalia politica pe Facebook. Ponta se lasa de raliuri. Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, i-a avertizat pe tinerii din partid ca lupta politica de la anul se va duce, in mare parte, pe internet si i-a indemnat sa-si deschida cont pe Facebook in cazul in care nu au. Si presedintele PSD, Victor Ponta, i-a chemat la mobilizare totala, afirmand ca se va lasa de raliuri pentru a se dedica viitoarei campanii electorale. "Sunteti mai potriviti pentru a va angaja intr-o batalie intr-o zona care va conta din ce in ce mai mult, cea a comunicarii pe internet. Conturile de Facebook...Cati dintre voi aveti conturi de Facebook? Banuiesc ca toti, daca nu, eu sunt convins ca va trebui sa faceti acest lucru. (...)", le-a transmis Nastase tinerilor social-democrati, dupa cum relateaza Adevarul.

Caricatura PSD de la Consiliul National: cum arata si cat costa o lucrare inspirata de liderii social-democrati. Institutul Ovidiu Sincai a organizat in fata salii Consiliului National al PSD o expozitie cu vanzare cu caricaturi ale principalilor lideri social-democrati. "Vindem caricaturile ca sa facem rost de bani pentru cartile Institutului". Lucrarile sunt realizate de caricaturistul Baciu Viorel. "Sunt incolor politic. Lucrarile pe negru le-am facut in 2003 pentru ISD. Celelalte sunt calde, facute pe genunchi ieri si astazi. Sunt peretii cu burghezia rosie. Chiar daca le vor cumpara multi s-ar putea sa mimeze simtul umorului. O campanie electorala cu tematica umorului ar fi mai buna decat sa apara ei in pozele acelea serioase, lucrate in laborator", a declarat, pentru gandul, caricaturistul. Integral in Gandul.

Misterioasele afise ale primarului Chiliman. Sub lozinca "Iarna va fi ca vara", primarul liberal al sectorului 1, Andrei Chiliman, a inceput o campanie de informare, cu o puternica tenta electorala. Oficalii primariei spun ca nu au scos nici un ban de la buget pentru campanie si ca afisajul stradal e facut prin contributia unor sponsori. Cine sunt sponsorii? Aceiasi oficiali refuza sa dea detalii. Actualul primar al sectorului 1, Andrei Chiliman, cel care a fost cotat de catre presedintele PNL, Crin Antonescu, drept favorit la scaunul de edil in alegerile de anul viitor, a inceput deja sa-si impodobeasca sectorul cu panouri electorale. Foarte mari, colorate si amplasate in locuri vizibile, panourile amintesc de afisele electorale cu sloganuri si promisiuni pompoase. "Reabilitare termica gratuita", "facturi mai mici la intretinere" si "apartamente mai bine incalzite" sunt mesajele semnate cu "multa caldura" de catre Chiliman, scrie Puterea.

Dragnea, despre Geoana: Poate se gandeste sa se gandeasca mai bine cand vorbeste. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri in legatura cu recentele afirmatii ale lui Mircea Geoana despre partid ca poate acesta "se gandeste sa se gandeasca mai bine cand vorbeste". Dragnea a fost invitat sa comenteze afirmatiile lui Mircea Geoana cuprinse intr-un interviu, printre care si una care se refera la "rautatea" de care Ion Iliescu nu se poate debarasa si care il face sa-i atace pe toti presedintii PSD in functie, altadata pe Adrian Nastase si el, iar acum pe Victor Ponta, informeaza Adevarul.