Iliescu si PDSR il voiau "persona non-grata" pe Rege, in 1994. "Regalistii" declarati din 2011 sunt aceiasi delatori care, in 1994, ii refuzau accesul in tara lui Mihai I, ba, mai mult, propuneau ca el sa fie declarat "persona non grata" pe teritoriul Romaniei. Astazi pozeaza in sustinatori ai Regelui Mihai, in speranta de a obtine voturi. 7 octombrie 1994: Presedintele Ion Iliescu refuza sa permita Regelui Mihai I accesul pe teritoriul Romaniei, desi acesta aterizeaza pe Aeroportul Otopeni. Regele s-a vazut nevoit sa urce din nou in avion si sa se reintoarca la Paris. "Regele Mihai nu a fost lasat sa intre in tara" - titra Evenimentul zilei, din care mai aflam ca "negocierile" au durat 75 de minute. "2.000 de oameni l-au asteptat pe rege la aeroport" - este un alt titlu. In zadar. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Deputatii Banicioiu si Draghici, nemultumiti de starea parcului auto al Camerei. PLUS: problema anvelopelor de iarna, pe care trebuie "sa le plateasca din buzunar". Deputatii PSD Nicolae Banicioiu si Mircea Draghici s-au aratat nemultumiti, miercuri, de starea parcului auto din dotarea Camerei Deputatilor, aratand ca reparatia masinilor costa mai mult decat ar fi costat ratele de leasing in cazul achizitionarii unor autoturisme noi. "Parcul auto are 6-7 ani, este imbatranit. Colegul nostru de la Caras este indisponibil si acum din cauza accidentului facut cu masina data de la Camera Deputatilor", a precizat, la o conferinta de presa, Mircea Draghici, care este si membru al Comisiei de buget, finante. El a criticat si faptul ca sumele alocate in buget pentru piese de schimb si reparatii ar putea fi folosite pentru a da avansul si ratele la leasing pentru masini de cate aproximativ 10.000 de euro, informeaza Gandul.

Guvernul, sabotat de propriii senatori. In ciuda mobilizarii incercate de premierul Emil Boc, inclusiv prin sms-uri, senatorii puterii nu s-au inghesuit nici ieri sa vina la serviciu pentru a dezbate si adopta Legea asistentei sociale, ceruta de FMI. Opozitia boicoteaza si ea, in continuare, proiectul, desi este vorba de o frauda anuala cu ajutoare sociale de peste un milion de euro. Dupa ce opozitia a parasit iar sala de plen a Senatului, in dorinta de a bloca dezbaterile la proiectul Legii asistentei sociale, apelul nominal a aratat ca doar 58 de senatori ai puterii, dintr-un total de 71, se aflau in sala. Aceasta in ciuda sms-urilor mobilizatoare primite de senatorii PDL de la premierul Emil Boc, a cererii presedintelui Traian Basescu de a fi adoptata cat mai rapid legea si a importantei pe care o are proiectul in angajamentele luate de Romania in fata organismelor internationale, scrie Romania Libera.

Parlamentarii si-au luat liber de Ziua Mortilor. Dupa ce saptamani intregi activitatea Senatului a fost blocata din lipsa de cvorum, senatorii si deputatii au considerat ca Ziua Mortilor din calendarul catolic merita sa fie omagiata de toti parlamentarii, indiferent de religie. Asadar, martea viitoare, deputatii au renuntat sa mai faca sedinta de plen, fiind programate doar lucrari in comisii. Motivul? Pentru a putea participa la "Ziua tuturor sfintilor si Ziua Mortilor", dupa cum a declarat secretarul Biroului Parmanent al Camerei, Niculae Mircovici. In Senat, programul este mult mai lejer. Aici, senatorii au hotarat, cu o majoritate covarsitoare, sa lucreze o singura zi, luni, in sedinta de plen, iar zilele de marti, miercuri si joi sa fie destinate doar lucrarilor in comisii. Solicitarea a venit de la liderii UDMR in contextul in care marti, 1 noiembrie, catolicii sarbatoresc Ziua tuturor sfintilor, anunta Puterea.

Adrian Nastase: Nici cu Viagra nu poti sa ridici ce vrea Monica Macovei. Fostul premier Adrian Nastase spune ca sunt aproape opt ani de cand "diversi idioti" continua sa vorbeasca despre ridicarea imunitatii parlamentarilor pentru fapte penale. Nastase a scris marti, pe blog, ca eliminarea imunitatii parlamentare pentru fapte penale, ceruta de vicepresedintele PDL, Monica Macovei, a fost introdusa in Constitutie in 2003. "Ca sa fie clar, chiar si pentru idioti, articolul 72 (2) al Constitutiei revizuite dispune: "Deputatii si senatorii POT fi urmariti si trimisi in judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului", spune el, care adauga ca retinerea sau arestarea sau perchezitia parlamentarilor presupun o incuviintare din partea Parlamentului. Integral in Adevarul.

Cum au negociat opozitia si puterea scaunele invitatilor la discursul Regelui. Sefii Camerei Deputatilor au interzis initial ca la discursul Regelui sa fie ocupate si primele locuri de la balcoanele salii de plen. Motivul? PDL-istii se temeau ca nu cumva cineva sa se arunce de la etaj, asa cum a facut anul trecut angajatul TVR Adrian Sobaru, in timpul unui discurs al premierului Emil Boc. Deputatii PNL si cei ai ai PDL au negociat pana in ultimul moment numarul de locuri rezervate invitatilor la eveniment. Astfel, in sedinta Biroului Permanent (BP) al Camerei Deputatilor de luni inca se discuta despre asta. Liberalul Eugen Nicolaescu a cerut lamuriri in sedinta de ce 90 de locuri de la balcoane sunt libere si astfel zeci de cereri de participare la discurs sunt neaprobate, relateaza Romania Libera.