Mitocania si ipocrizia lui Crin Antonescu. Liderul PNL, Crin Antonescu, i-a calificat drept "ratati" pe prezentatorii emisiunii "Foc incrucisat" de la TVR si a numit-o "pensionara nesimtita" pe Rodica Culcer. El a avut insa ipocrizia de a se declara indignat tocmai de cheltuirea banilor incasati de TVR, din taxele si impozitele platite si de el. Promotorul "Romaniei bunului simt" uita ca activitatea sa, atat cea de parlamentar, cat si cea de profesor, platite din bani publici, a stat mereu sub semnul chiulului. Propovaduieste Romania bunului simt si repeta sintagma ori de cate ori are ocazia. Cat de manierat si de politicos este Crin Antonescu am avut ocazia de-a lungul timpului sa o constatam cand a vorbit, de pilda, despre Plesu si Liiceanu, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Igas, despre Ponta: Prostul daca nu-i fudul parca nu e prost destul; Ponta: Nu ma intereseaza ce zice. Ministrul de Interne afirma ca propunerile "iresponsabilului" presedinte al PSD de amendare a bugetului pe 2012 ar determina un dezastru economic si ca lui Ponta i se potriveste zicala "Prostul daca nu-i fudul parca nu e prost destul", social-democratul raspunzand ca nu il intereseaza afirmatiile. Ministrul de Interne, Traian Igas, spune ca propunerile "iresponsabilului" lider PSD de amendare a bugetului de stat pe 2012 ar determina un dezastru economic, indatorand Romania cu miliarde euro si ca lui Victor Ponta i se potriveste perfect vorba "Prostul daca nu-i fudul parca nu e prost destul", potrivit unei declaratii preluate pe blog-ul democrat-liberalului, informeaza Mediafax. "Dupa ce si-a probat incompetenta profesionala in domeniul juridic, procurorul ratat Victor Ponta emite acum pareri savante si in zona economica. Conditionarile USL pentru votarea legii bugetului de stat, formulate de incompetentul Ponta, arata cat de jos a ajuns nivelul de expertiza in alianta socialista", sustine Igas, dupa cum informeaza Gandul.

O familie saraca a fost pacalita de un "filantrop" de la PC. Stefan Florescu (Partidul Conservator), seful Pietelor din sectorul 4, nu s-a mai tinut de cuvant dupa ce a promis ca va oferi o casa unei familii de premianti care traia intr-o baraca. Cazul social al celor patru frati premianti care locuiau, de opt ani, intr-o ghereta improvizata de la marginea Capitalei, si care a impresionat zeci de cititori ai ziarului "Adevarul", are, in sfarsit, un final fericit. Asta dupa ce, in urma cu doua luni, Stefan Florescu, colegul de partid si subordonatul primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a facut pe bunul samaritean si le-a promis casa mult visata. In cele din urma, situatia familiei Manea a impresionat-o pe rectorul Universitatii Politehnica, Ecaterina Andronescu, cea care, in urma cu doua saptamani, le-a inmanat cheile de la un apartament cu trei camere din cadrul caminului Facultatii de Inginerie Electrica de la Grozavesti. Integral in Adevarul.

Sorin Oprescu si famiglia medicala. Bunul si vechiul amic al primarului Sorin Oprescu a reust sa incheie un contract de aproape 6 milioane de euro cu Directia de Sanatate Publica Iasi, chiar pe ultima suta de metri a mandatului fostului ministru al sanatatii, Attila Cseke. Desi nu mai apare "la vedere" in nici o firma sau afacere din domeniul medical, de numele doctorului Oprescu se leaga afacerile incheiate de prietenii din jurul sau cu interese in sistemul sanitar. Firma Gemedica SRL, controlata de Aurel Catalin Galea, prietenul de familie al doctorului Oprescu, furnizeaza DSP Iasi aparatura medicala, destinata Institutului Regional de Oncologie, in valoare de 24,6 milioane lei fara TVA. De altfel, Gemedica nu este la primul contract incheiat cu unitatile sanitare din parohia Directiei de Sanatate Publica Iasi, condusa de Vasile Cepoi, fost secretar de stat in ministerul condus pana in august de Attila Cseke, dar si director general al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, relateaza Puterea.

UNPR a intrat pe usa din dos in Parlament. Formatiunea condusa de Gabriel Oprea are 32 de parlamentari, racolati in principal de la PSD si PNL. In acest fel, UNPR asigura Guvernului Boc majoritatea parlamentara necesara pentru detinerea Puterii. Pe termen scurt, Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) ar putea constitui formatiunea cu ajutorul careia presedintele Traian Basescu sa construiasca un nou guvern, fara UDMR, afirma analistii politici. Pe termen lung, insa, se poate ajunge in situatia ca un partid care nu a participat la alegeri sa detina majoritatea in Legislativ. UNPR a depasit, recent, numarul parlamentarilor apartinand UDMR. In prezent, UNPR are 32 de parlamentari, in timp ce UDMR are 30. UDMR a castigat 31 de mandate in alegeri (intre timp unul dintre parlamentarii UDMR a decedat - n.r.), obtinand 425.000 de voturi la Camera Deputatilor si 440.000 la Senat, scrie Adevarul.