Mircea Geoana nu se bazeaza pe competente si profesionisti, ci numai pe oamenii de casa, a declarat marti, la TVR Info, europarlamentarul PSD Corina Cretu. Ea a acuzat lipsa de caracter a lui Mircea Geoana, referindu-se la stilul de conducere al acestuia din perioada in care era ministru de Externe. Cretu a amintit ca Geoana il jigneste pe Iliescu uitand ca "Iliescu, si nu altcineva l-a pus ambasador in SUA si tot el l-a pus ministru de Externe ... sunt niste lucruri care se razbuna in viata... eu cred ca fiecare plateste".

"Intr-un partid asa mare trebuie sa-i folosesti pe profesionisti iar PSD nu duce lipsa de oameni de specialitate. Geoana a dat multi oameni la o parte numai pentru ca nu erau de casa, nu erau in gratiile sale. Nu poti sa umilesti oamenii, daca sunt buni sunt buni, indiferent daca tie iti plac sau nu. Intr-un partid toti suntem la mana vremelnica a liderului, dar nici nu poti sa calci in picioare asa cum a vrut el sa aduca oameni din afara, Lavinia Sandru si alte nume care nu aveau nicio contributuie in partid", a explicat Corina Cretu.

Cretu despre vizita lui Geoana in SUA: Va trebui sa clarifice ce jocuri face

Mircea Geoana da dovada de o atitudine neloiala fata de partid, prezentandu-se in cadrul vizitei din Statele Unite ca reprezentant al opozitiei, a mai declarat europarlamentarul PSD, Corina Cretu, in cadrul emisiunii Foc Incrucisat.

"Este o atitudine, probabil, putin neloiala, ne-am obisnuit cu aceste provocari. A fost o discutie in Senat, si noi am avut ieri BPN al partidului si s-a ridicat aceasta problema, in sensul ca s-a recomandat liderul opozitiei, neconsultandu-se cu adevaratii lideri ai opozitiei din Romania. Va sosi momentul sa clarifice aceste lucruri: ce jocuri face, de ce merge acolo".

Europarlamentarul PSD a explicat de ce atitudinea lui Mircea Geoana naste nemultumiri in randul colegilor de partid: "Colegii nostri din Senat se simt frustrati cand nu se consulta cu ei in legatura cu nimic. Nu este deasupra partidului. Este un membru de partid si ar trebui sa traga la aceeasi caruta. Deci, a fost necinsit si neloial si gestul lui de a ataca printr-un interviu conducerea partidului. Putea sa vina in fata plenului consiliului, nu asa se face".

Cretu a mai declarat ca i s-a parut culmea tupeului din partea lui Mircea Geoana sa mai candideze la sefia partidului dupa ce a ratat sansa la alegerile prezidentiale: "Trebuie sa inteleaga ca a avut foarte multe sanse si noi toti l-am sprijinit. Peste tot in lume cine pierde se retrage".