Adriana Saftoiu: Antonescu isi ridica frustrarile la rang de filozofie de partid. PNL ar fi facut un scor mult mai bun singur. Crin Antonescu ridica la nivel de filozofie de partid propriile umori. Actualul legislativ este o masinarie de vot sau de schimbat replici de cartier, iar politicienii mestesugari de metafore. Dezamagita de Parlament, dar si pe fondul divergentelor de opinii cu liderul de partid, Adriana Saftoiu se arata, intr-un interviu acordat "Evenimentului Zilei", interesata sa revina in consultanta. Se gandeste insa daca are si candidatul. Va mai regasiti in PNL-ul de acum dat fiind ultimele conflicte dintre dvs si Crin Antonescu? Eu le percep ca divergente de opinie. Ce e trist e ca domnul Antonescu ridica la nivel de filozofie de partid propriile umori. Altfel, nu pot pricepe de ce as fi un subiect la o intalnire cu zeci de primari care au probleme serioase cu o guvernare care directioneaza banul public discretionar. Inca mai am naivitatea de a crede ca divergentele de opinie cu presedintele partidului nu inseamna o divergenta cu toti colegii mei de partid. As putea remarca faptul ca domnul Antonescu si-a amintit cv-ul meu care il include pe Traian Basescu in momentul in care am avut opinii diferite. Dar nu l-a deranjat cand l-am votat si sustinut, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Sulfina Barbu: "Sorin Apostu poate fi suspendat, sau chiar exclus din PDL".Plus: ce crede ministrul Muncii despre pictorialul Elenei Udrea. Posibila excludere din PDL a primarul Clujului, Sorin Apostu, anchetat pentru luare de mita, va fi discutata in Biroul Permanent al partidului. Anuntul a fost facut, joi, la Interviurile Gandul de catre ministrul Muncii, Sulfina Barbu. "Domnul Apostu poate fi suspendat, chiar exclus, acestea sunt prevederile si exact asa vom proceda daca apar datele concrete. Deocamdata stim ca a fost retinut pentru 24 de ore si ca astazi se dezbate problema la tribunal. Putem lua decizia in mod direct in BPN. Se aplica direct Codul Etic si apoi doar se comunica public", a precizat Sulfina Barbu, subliniind ca recentele chemari la tribunal sunt o dovada ca "justitia nu are niciun fel de control politic", anunta Gandul.

Liderul PSD Tulcea despre cazul Geoana: "Mai bine acum decat mai tarziu". Tulcenii vor avea duminica la Bucuresti un reprezentant care va decide practic soarta politica in PSD a actualului presedinte al Senatului. Deputatul Horia Todorescu, liderul PSD Tulcea a anuntat astazi ca organizatia judeteana sustine decizia conducerii centrale in cazul Mircea Geoana, si l-a criticat pe actualul presedinte al Senatului. "Un partid nu poate functiona fara disciplina, am votat si sustinem decizia Biroului Permanent National. Domnul Mircea Geoana trebuie sa inteleaga ca asa cum a fost numit politic, poate fi si schimbat politic. Mai bine acum decat mai tarziu. Geoana a creat disconfort in cadrul partidului, ba chiar in ultimul timp a fost mai mult pe langa partid - a declarat deputatul Horia Teodorescu, presedintele organizatiei judetene Tulcea. De mentionat ar fi si faptul ca un tulcean, consilierul judetean PSD Vasile Strat, membru al Comisiei de disciplina a PSD, se numara printre cei ce vor analiza duminica la Bucuresti cazul Mircea Geoana, informeaza Adevarul.

Revolta in PSD Mures. Aproximativ 50 de membri ai PSD Mures ameninta ca isi vor da demisia din partid, in contextul in care presedintele formatiunii, Victor Ponta, a intrat in conflict cu presedintele Senatului, Mircea Geoana. Social-democratii mureseni spun ca sunt nemultumiti si de maniera in care partidul este condus pe plan local de tandemul format din presedintele organizatiei judetene, fostul secretar de stat Alexandru Petru Fratean, si de "locotenentul" sau, Cornel Briscaru, dar si de noul lider al social-democratilor targu-mureseni, Dragos Popa, instalat in functie chiar de catre Victor Ponta, scrie Romania Libera.

Mircea Geoana catre Titus Corlatean: "Du-te, ba, si fa-ti o poza cu scaunul de presedinte al Senatului". Mircea Geoana l-a ironizat pe Titus Corlatean, senatorul desemnat de conducerea PSD sa-l inlocuiasca la presedintia Senatului. "Du-te, ba, si fa-ti o poza cu scaunul de presedinte al Senatului ca cu atat o sa te alegi. Te-am facut secretar general al PSD....", i-ar fi spus Mircea Geoana pe un ton batjocoritor lui Titus Corlatean, luni seara, la sedinta de plen a Senatului. Totul se intampla intr-una din pauzele de consultari luate in timpul sedintei in care grupul PSD a inaintat plenului Senatului cererea de revocare a lui Geoana. Presedintele Senatului coborase de la prezidiu si intrase intr-un dialog cu un grup de senatori PSD. Titus Corlatean s-a apropiat si el de grupul in care Geoana explica degajat ca este incorecta decizia conducerii PSD. Presedintele Senatului i-a reprosat ca, dupa ce l-a facut secretar general al PSD, s-a grabit sa-i ia locul la primul semn dat de presedintele PSD Victor Ponta. Titus Corlatean nu a putut fi contactat pentru a comenta afirmatia lui Geoana, anunta EVZ.