Antonescu, deranjat de mediatizarea scandalului din PSD. Prezent la lansarea viziunii USL privind energia, liderul PNL si-a conceput discursul nu pe tema evenimentului la care participa, el preferand sa le vorbeasca invitatilor nu despre calitatea energiei, ci despre calitatea ziarelor si a programelor TV. Deranjat de monitorizarea ampla de care se bucura scandalul din PSD, Crin Antonescu s-a folosit de moment pentru a-si exprima nemultumirile printr-o serie de critici la adresa mass media. "Daca te uiti la televizor in aceste zile, si te uiti ca n-ai ce face, daca citesti ziare in aceste zile, si citesti ca n-ai ce face (...) vedem ca se discuta la nesfarsit trei-patru replici polemice intre membrii aceluiasi partid, ca se fac prognoze apocaliptice despre destramarea Opozitiei, Uniunii", a spus Crin Antonescu, in calitatea sa "actuala si certa de presedinte al PNL, de co-presedinte al USL". In cele din urma a ajuns si la capitolul energie, nu inainte de a preciza ca a facut referirile de mai sus pentru ca, mai bine documentati, colegii sai care au lucrat la programul prezentat au facut o treaba foarte buna si el nu mai are "nimic de adaugat", scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Colegiul Director al PDL se reuneste duminica la Vila Lac 1. Colegiul Director al PDL urmeaza sa se reuneasca, duminica, la Vila Lac 1, intalnirea fiind convocata pentru ora 17.00, au declarat, vineri surse democrat-liberale. Potrivit surselor citate, este posibil ca la aceasta intalnire sa se discute despre proiectul bugetului de stat pe anul 2012 si despre prioritati legislative. Colegiul Director al PDL este format din membrii BPN si liderii filialelor judetene. Premierul Emil Boc le-a spus, luni, deputatilor PDL, ca reorganizarea administrativa trebuie discutata la pachet cu revizuirea Constitutiei, acestea fiind lasate in plan secund, iar prioritatile sunt adoptarea bugetului pe 2012 si comasarea alegerilor, au precizat surse din PDL. Potrivit surselor citate, Emil Boc le-a prezentat deputatilor la acea intalnire prioritatile legislative ale formatiunii. Boc a spus ca proiectul de buget si comasarea alegerilor, in contextul modificarii legii electorale, sunt prioritare, anunta Gandul.

Cazul Apostu baga groaza in PDL. Anchetarea pentru coruptie a primarului din Cluj, Sorin Apostu, a tulburat serios apele intr-una dintre cele mai puternice organizatii a PDL. Multi dintre liderii organizatiei ar vrea acum sa se refugieze la PC. In randul liderilor locali ai PDL din Transilvania, arestarile de la Cluj au starnit panica. Unii dintre ei sunt convinsi ca la mijloc este o lupta care vizeaza eliminarea premierului Emil Boc. "Acesta nu vrea sa plece ca sa o lase pe doamna blonda (n.r. - Elena Udrea) la butoanele Guvernului, asa ca Traian Basescu a inceput sa ii masacreze oamenii lui Boc", suna sinteza facuta, intr-un limbaj mai colorat, de catre unul dintre oamenii apropiati de grupul de secretari de stat promovati de Emil Boc. La randul sau, unul dintre directorii de institutii deconcentrate din Cluj a declarat ca PDL a fost cuprins de deruta, informeaza Romania Libera.

Cristian Preda nu merge sa dea explicatii PDL pentru ca nu a fost invitat. Europarlamentarul Cristian Preda nu se duce la sedinta conducerii PDL, care va avea loc luni, pentru ca nu a fost invitat. Invitatiile facute de anumiti lideri ai PDL sa vina sa-si expuna parerea cu privire la anumite chestiuni legate de partid nu pot fi considerate invitatii adecvate, a mai spus Preda. "A fost vorba doar de invitatii prin presa in care mi s-a spus ca pot sa ma duc la sedintele BPN. Asa pot sa ma duc si in Gara de Nord, dar... Nu am fost invitat in mod oficial, doar mi s-a transmis, iar neinvitat nu ma duc", a declarat Cristian Preda. Cat priveste posibilitatea unei sanctiuni din partea conducerii ca urmare a declaratiilor in dezacord cu linia partidului, Preda a spus ca nu are ce sa-si reproseze si ca nu exista vreo afirmatie pe care sa ar retracta-o. "Nu-mi reprosez absolut nimic. Daca luciditatea este o vina, atunci ar trebui sa fiu sanctionat. Mai degraba merit incurajari si felicitari", a comentat Preda, scrie EVZ.

Oltean: Blaga si Berceanu, cei mai buni candidati PDL pentru presedintia Senatului. Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca Vasile Blaga si Radu Berceanu sunt "poate cei mai buni candidati" ai PDL pentru functia de presedinte al Senatului, in eventualitatea eliberarii acesteia. Ioan Oltean a fost intrebat cum comenteaza afirmatia lui Vasile Blaga care a spus despre el ca este "neinspirat" fiindca a vehiculat numele sau pentru o eventuala ocupare a functiei de presedinte al Senatului. "Cand faci propuneri de acest fel in afara partidului sunt neinspirate, cand le faci in interiorul lui si le sustii sunt foarte inspirate. Eu am aceasta meteahna ca le fac si in interior si in afara. Valoarea are valoare si in interior si in afara. Vasile Blaga este un lider incontestabil, care poate sa conduca Senatul, dar pe langa el mai poate fi Radu Berceanu si multi altii care sunt acolo. Ei doi se detaseaza, in opinia mea, si ar putea sa ocupe functia respectiva. Si Blaga, si Berceanu sunt poate cei mai buni candidati ai nostri pentru functia de presedinte al Senatului", a spus Oltean, anunta Gandul.

Se aglomereaza stanga politicii. Liderii UNPR au lansat ieri Platforma de centru-stanga, baza doctrinara pentru Uniunea Social Progresista, al carei "botez" e preconizat pentru sfarsitul lunii decembrie. Si pentru ca tot si-a manifestat Mircea Geoana dorinta de a continua sa faca politica dupa o excludere din PSD, liderii UNPR i-au transmis ca este binevenit alaturi de ei. Platforma de centru-stanga, conceputa ca un ONG, o miscare civica in care sa fie reprezentate asociatii de pensionari, patronate, sindicate si "marile valori ale Romaniei", dupa cum anunta ministrul Gabriel Oprea, pregateste practic terenul pentru Uniunea Social Progresista si a fost lansata ieri in prezenta a peste 150 de studenti de la facultatile bucurestene. "Pentru a rezista tentatiei de a deveni populista, stanga trebuie sa ramana onesta. Stanga europeana este stanga care elimina monopolurile, fie ca ele sunt economice, dar mai ales cele politice", a explicat Cristian Diaconescu, presedintele de onoare al UNPR, ceea ce-si propune viitoarea uniune, informeaza Romania Libera.