Teapa Case pentru Tineri. Executivul a decis printr-o ordonanta de urgenta publicata marti in Monitorul Oficial sa taie subventiile pentru construirea de locuinte proprietate personala. Acelasi Guvern construieste in toata tara, pe timp de criza, sali de sport de zeci si chiar sute de milioane de euro, insa nu gaseste la bugetul de stat bani pentru plata subventiilor acordate de vechiul regim prin OUG 51/2006. Pe scurt, e vorba despre tinerii pana in 35 de ani care au apucat sa isi construiasca pentru prima data o casa si care nici pana azi nu si-au vazut banii de la statul roman. Iar daca i-ar primi, automat nu si-ar mai putea vinde locuintele, caci asa spune legea. Desigur, exista si cateva exceptii. Conform site-ului oficial al Ministerului Dezvoltarii: "Strategia Guvernului in domeniul constructiei de locuinte urmareste imbunatatirea conditiilor de viata, prin asigurarea accesului la o locuinta decenta a cetatenilor Romaniei, prin dezvoltarea programelor de constructii locuinte sociale sau a celor care au caracter social, in vederea ajutorarii categoriilor de persoane cu venituri modeste, in special a tinerilor, in acest mod realizandu-se stabilitatea tinerilor specialisti", relateaza Puterea.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ce nu a invatat Geoana din lectia lui Oprea. In 2009, la intoarcerea din SUA, Mircea Geoana i-a retras sprijinul politic lui Gabriel Oprea. In 2011, la intoarcerea din SUA, lui Geoana i se retrage sprijinul politic pentru sefia Senatului. "Pentru ca sunt un om responsabil, asa cum am demisionat din functia de ministru al Administratiei si Internelor, pentru a nu periclita guvernarea si stabilitatea tarii, asa cum am demisionat din functia de presedinte al PSD Ilfov, pentru a nu pune organizatia in situatia de a se opune deciziilor conducerii partidului, am hotarat sa demisionez din calitatea de membru al Partidului Social Democrat". Acestea au fost cuvintele cu care Gabriel Oprea si-a incheiat socotelile cu PSD. Era jumatatea lunii ianuarie 2009, la mai putin de o luna de la formarea guvernului PDL - PSD si la cateva zile de la celebrul scandal al numirilor in functiile de importanta strategica din Ministerul Administratiei si Internelor, scrie EVZ.

Ponta si Crin anunta ca "analizeaza" posibilitatea suspendarii lui Basescu din cauza declaratiei despre inghetarea pensiilor si salariilor. Presedintii PSD, PNL si PC anunta, intr-o declaratie de presa, ca, in urma declaratiilor sefului statului referitoare la inghetarea pensiilor, au solicitat juristilor din partidele lor sa pregateasca pentru luni un raport in care sa fie evaluata posibilitatea declansarii procedurilor de suspendare. "Am luat act cu ingrijorare si indignare de faptul ca, prin noile sale declaratii facute la postul public de radio, presedintele Traian Basescu anunta explicit refuzul sau de a aplica legea care prevede indexarea anuala a pensiilor, precum si hotararile judecatoresti definitive si irevocabile castigate de profesori si alti bugetari (decizii date in aplicarea legii promulgate chiar de catre domnia sa!). Acest refuz va persista chiar si dupa o eventuala pronuntare a Curtii Constitutionale in sensul obligativitatii aplicarii respectivelor legi. Aceste pozitii sunt extrem de iresponsabile si periculoase deoarece intaresc mesajul presedintelui despre abolirea statului de drept in Romania", se arata in declaratia comuna de presa semnata de Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin, informeaza Gandul.

Dan Voiculescu: Mita de la Cluj demonstreaza amploarea fenomenului infractional in regimul Basescu. Conservatorul Dan Voiculescu ii cere public premierului Emil Boc sa explice informatiile despre traseul mitei dintre Guvern si primaria Cluj, mentionate in motivarea Curtii de Apel Cluj, in dosarul lui Sorin Apostu, retinut pentru acuzatii de coruptie. Fondatorul PC sustine intr-un comunicat de presa remis romanialibera.ro, ca "episodul mitei de la Cluj, care conduce direct catre Guvern, demonstreaza amploarea fenomenului infractional in regimul Basescu". "Institutiile fundamentale ale statului roman sunt parazitate de coruptie. Se impune o reactie imediata din partea premierului Emil Boc si a procurorului sef al DNA. Pentru a salva economia si a reface increderea in stat, sunt necesare atat pedepse duble pentru infractiunile comise de functionarii publici, exact asa cum prevede proiectul civic de revizuire a Constitutiei, cat si demararea unei ample actiuni de cercetare penala a actelor de coruptie la cel mai inalt nivel, anunta Romania Libera.

Catalin Voicu, mazilit de Victor Ponta. Unul dintre cei vizati este primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, care, si la ultima sedinta a Biroului Permanent National, l-a atacat pe Victor Ponta pentru excluderea din partid a presedintelui Senatului. Una dintre "victimele" razboiului din PSD va fi senatorul Catalin Voicu, omul de incredere al lui Marian Vanghelie. Voicu isi va pierde fotoliul de senator la alegerile viitoare, locul in colegiul respectiv din sectorul 5 fiind deja oferit de Victor Ponta liberalilor, potrivit unor surse social-democrate. La aceasta decizie au contribuit si problemele de imagine pe care le are Voicu. Insa, in acest fel, Ponta "muta" in parohia PNL un colegiu aflat in sectorul unde este primar Marian Vanghelie, ceea ce este de asteptat sa provoace nemultumirea acestuia, relateaza Adevarul.

Cum se bat PDL si USL in mesaje anticoruptie. Intrata putin in adormire dupa ce criza economica a lovit dur preocuparile de zi cu zi ale romanilor, tema anticoruptiei revine in forta. Tactica democrat-liberalilor in materie de anticoruptie s-a schimbat din 2004, cand impreuna cu Traian Basescu castigau puterea. Cateva arestari ale membrilor sai de partid i-au dus pe pedelisti din pozitia ofensiva in cea defensiva. Din "noi va scapm de baronii locali corupti ai PSD" mesajele pedelistilor s-au transformat incet-incet in "am inceput sa scapam de coruptii din propriul partid". Un rol important in aceasta ecuatie il are recentul Cod etic al PDL, pe baza caruia s-a inceput sanctionarea membrilor prinsi cu mata-n sac. Integral in Puterea.