Marile razboaie politice ale Micului Titulescu din PSD. Daca un lider se recunoaste dupa dusmanii sai, atunci se poate spune ca Victor Ponta are statura lui Napoleon, dar numai la propriu. Inainte sa i-o schimbe Mircea Geoana, agenda liderului PSD Victor Ponta consemna tot soiul de razboaie de uzura, de lunga durata si cu mare consum de energie, dar fara anvergura, in locul problemelor serioase ale Romaniei in aceasta perioada de criza. Unul dintre cele mai inutile si de durata razboaie este cel deschis de Ponta impotriva actualului ministru de Interne, Traian Igas, pe care presedintele PSD l-a scos practic din anonimat cu atacurile sale. Cateva selectii dintr-un volum mult mai mare schiteaza urmatoarea evolutie a conflictului. In 24 decembrie 2010, Ponta comenta ca "fiorosul buldog Blaga s-a dus cuminte la Cotroceni sa-i predea cusca de la Interne pudelului Igas". Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Udrea despre vizita sa la Londra: Un potpuriu de trairi si sentimente legate de mandria de a fi roman. Ministrul Turismului, Elena Udrea, a scris pe blogul sau ca vizita la Londra a fost "un potpuriu de trairi si sentimente legate de mandria de a fi roman", afirmand ca aceasta nu s-a rezumat doar la ceaiul luat impreuna cu Printul Charles sau la interviul din The Daily Telegraph, relateaza Mediafax. "Vizita mea la Londra a fost un potpuriu de trairi si sentimente legate de mandria de a fi roman. Asa ca-i indemn pe toti romanii, mai ales ca se apropie Ziua Nationala, sa incerce sa fie mai optimisti si sa creada in viitorul acestei tari", scrie Elena Udrea. Potrivit ministrului Turismului, in timp ce multi dintre romani ironizeaza aceasta atitudine fireasca si prefera sa isi exprime permanent neincrederea in potentialul tarii, fiind primii ei critici, chiar si cand nu le cere nimeni parerea, exista personalitati in plan international care vorbesc admirativ despre Romania, informeaza Romania Libera.

Iliescu, despre Geoana: "Sa stiti ca porecla pe care a primit-o de la mine a avut un fundament". Presedintele de onoare al PSD a declarat ca Mircea Geoana nu ii cerea in general sfatul, mentionand ca porecla pe care presedintele Senatului a primit-o de la el a fost pe buna dreptate. "In general nu imi cerea sfatul. Eu nu am avut de ce sa-l caut. Sa stiti ca porecla pe care a primit-o de la mine a avut un fundament... Cert este ca trebuie sa respecte Statutul partidului", a spus Iliescu. El a dat asigurari ca sustine actuala conducere a partidului. "Diferenta intre mine si baietii tineri este ca eu am trecut prin tinerete. Stiu ce inseamna imboldurile acesteia. Fiecare actioneaza asa cum crede si cum poate. Am sprijinit si voi sprijini conducerea mai tanara a partidului. Eu sper ca aceste procese sa intareasca, nu sa slabeasca partidul", a adaugat Ion Iliescu. Integral in Adevarul.

Cum ar imparti Crin Antonescu bugetul daca ar fi la putere. "Umbla oameni pe aici, care nu au cetatenie, dar stabilesc bugetul". Presedintele PNL Crin Antonescu sustine, intr-un interviu acordat pentru gandul, ca USL trebuie sa decida pana luni daca declanseaza procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu ca "un semnal de rezistenta impotriva incalcarii statului de drept" sau renunta la acest demers daca din evaluari reiese ca nu sunt sanse de succes. Si asta pentru ca un "esec previzibil ar avea efecte psihologice neplacute" pentru Opozitie. Crin Antonescu afirma ca declaratiile presedintelui sunt "in buna masura fapte" care incalca prevederile Constitutiei. Presedintele PNL spune ca in momentul de fata Opozitia nu are majoritate in Parlament, dar ca nimeni nu poate "controla votul" in cazul procedurii de suspendare a presedintelui. Totodata, el adauga ca romanii vor inlocuirea lui Traian Basescu, deoarece "nu a fost "nicio zi" presedintele romanilor, ci doar al PDL, relateaza Gandul.

Opozitia incearca sa faca rost de vize SUA. Pleaca sau nu liderii USL in America in primavara anului viitor? Aceasta e intrebarea la care incearca sa raspunda Opozitia. Ape tulburi in PSD dupa ce s-a aflat ca Viorel Hrebenciuc, fostul sef al campaniei electorale a lui Mircea Geoana, a plecat in Statele Unite. Motivele reale ale deplasarii lui Hrebenciuc nu se cunosc. Mircea Geoana sugereaza ca fostul sau colaborator direct ar fi plecat pentru a pregati o vizita politica importanta a liderilor USL Victor Ponta si Crin Antonescu la Washington. "Adevarul-adevarat este ca s-a folosit un canal lateral care a deranjat, incercandu-se prin dl Viorel Hrebenciuc gasirea unei firme de lobby care sa intermedieze aceasta vizita, in loc ca liderii naturali ai Opozitiei sa mearga pe usa din fata si sa aiba o vizita pe care sunt convins ca ar fi putut sa o aiba", spunea zilele trecute Mircea Geoana, scrie Puterea.

Glontul pentru Geoana ricoseaza in Iliescu. Cu doar cateva zile pana la Comitetul Executiv al PSD in care i se va pecetlui soarta, Mircea Geoana incearca sa-si mobilizeze sustinatorii. El s-a deplasat pentru a vorbi cu primarii din Dolj. La randul sau, Victor Ponta lanseaza noi sageti spre Ion Iliescu. Declaratiile referitoare la presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, au fost facute in contextul in care Victor Ponta a incercat sa acrediteze ideea ca Mircea Geoana a mintit cand a spus ca i s-a dat de inteles ca va fi lasat sa candideze din nou la presedintia Romaniei, in detrimentul lui Crin Antonescu. "Imi imaginez ca sunt momente in care domnul Geoana nu spune adevarul, ca sa nu folosesc un termen mai dur, dar pentru ca stiu aceasta caracteristica a domnului Geoana n-am avut niciodata o discutie intre patru ochi cu domnia sa dupa 20 februarie 2010", a precizat Ponta intr-o emisiune TV, scrie Romania Libera.