Ponta si Antonescu se joaca de-a suspendarea. Cu scandalul excluderii lui Geoana avand efect de bumerang asupra procentelor USL, Crin Antonescu l-a convins pe Victor Ponta ca e nevoie sa schimbe tema de dezbatere publica; ca e nevoie sa se mai vorbeasca si despre altceva decat rufele PSD spalate in public. Asa ca au scos de la sertar obsesia lui Dan Voiculescu - suspendarea presedintelui - si, luand ca pretext recentele interventii ale sefului statului pe tema indexarii salariilor si pensiilor, au pus pe tapet un nou subiect. Abia acum insa cauta prin Constitutie articolele pe care le-ar fi incalcat Traian Basescu si ar merita o suspendare. USL mai are o problema: Antonescu a recunoscut ca opozitia nu are numarul necesar de voturi pentru ca demersul sa aiba succes, dar sustine ca alaturi de PSD vor cauta o solutie, informeaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Sef la Drumuri Mehedinti, milionar din asfaltari. Un director din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si-a "ajustat" bugetul familiei sale cu 47 milioane lei (aproximativ 11,5 milioane euro) din contracte in domeniul infrastructurii incheiate cu administratia publica locala, dar si cu... institutia care ii da salariu. Sorinel Viorel Duducea este adjunctul directorului Sectiei de Drumuri Nationale Turnu Severin, structura subordonata Directiei Regionale de Drumuri Nationale Craiova, din cadrul CNADNR. El este, potrivit Registrului Comertului, dar si propriei declaratii de avere, unic asociat in firma Via Vita Constructii (fosta Tehno Proiect). Sotia sa, Manuela Duducea, este asociata, alaturi de alte doua persoane, in societatea Via Vita SRL, unde incaseaza si salariul de director. Una dintre cele doua persoane, Victor Balba, este partener cu Sorinel Duducea in firma Eurosorvi Invest SRL. Directorul Sectiei de Drumuri Turnu Severin a fost, inainte de a avea aceasta functie, respectiv pana in 2008, seful Grupului Suport Tehnic nr. 2 din Prefectura Mehedinti. Integral in Puterea.

Victoria popularilor, victoria romanilor din Spania. Presedintele PDL Diaspora, deputatul William Brinza, felicita Spania pentru victoria obtinuta la alegeri si spune ca revenirea popularilor la guvernare a fost posibila si datorita romanilor. Succesul popularilor lui Mariano Rajoy nu ii va afecta pe romanii imigranti din Spania, ci dimpotriva. Intr-un interviu acordat "Evenimentului Zilei", presedintele comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii, deputatul PDL William Brinza sustine ca victoria Partiului Popular este una a valorilor de dreapta, a politicienilor care promoveaza reforma in folosul cetatenilor. Deputatul vorbeste si despre ultimul scandal mediatic din Italia, dar si despre decizia coalitiei privind schimbarea sistemului de vot, fiind nemultumit de faptul ca la viitoarele alegeri diaspora va avea un singur senator. Integral in EVZ.

Ialomitianu, interpelat de un senator liberal: Cate saloane de masaj erotic sunt in evidenta Fiscului? Senatorul PNL Emilian Francu i-a cerut, luni, ministrului Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, informatii privind numarul persoanelor care practica masajul erotic avand contract de munca, el afirmand ca multe dintre locurile unde se intampla aceasta activitate sunt paravane pentru prostitutie. El a mentionat, intr-o interpelare facuta in Senat, ca "serviciile de masaj practicate de tinerele domnisoare" sunt foarte populare in Romania. Francu l-a intrebat pe ministru daca Inspectia Mncii a efectuat controale pentru a depista cate practicante ale acestei noi meserii sunt inregistrate cu carte de munca si daca lucreaza in conditii conforme cu reglementarile in vigoare, scrie Gandul.

Suspendarea lui Basescu, planul lui Voiculescu. Declansarea procedurii de suspendare a presedintelui i-a luat prin surprindere si pe unii liberali si pesedisti. In primul rand, pentru ca cifrele sunt impotriva USL. Apoi, pentru ca, asa cum s-au succedat evenimentele, exista iar impresia ca se pune carul inaintea boilor. Totusi, exista motive pentru care Ponta si Antonescu nu mai au rabdare. Paternitatea ideii de a fi suspendat iar Traian Basescu nu apartine nici lui Victor Ponta, nici lui Crin Antonescu. Ci presedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu. In iulie 2010, acesta depunea la Biroul Permanent al Senatului o propunere de suspendare a presedintelui Basescu. Printre motivele invocate? Ca seful statului si-ar fi "asumat, de facto, pozitia de principal conducator al puterii executive" si ca a promovat "masuri anti-sociale si ilegale", precum reducerea pensiilor, relateaza Romania Libera.