​Sponsorii lui Ponta. Sa fie primiti! In jur de 1 milion de euro a tocat in patru ani de raliuri echipajul Edwin Keleti-Victor Ponta. Umbrarescu, Negoita, Rus au platit toata distractia liderului PSD. Sponsorii s-au inghesuit sa-si faca loc la usa echipajului de raliuri Keleti- Ponta intr-o perioada in care multi piloti mult mai galonati, cu titluri nationale in spate, au trebuit sa stea pe tusa, nereusind sa adune buget pentru a se inscrie in campionat. Pentru Keleti, partenerul lui Ponta, s-au gasit bani, sute de mii de euro an de an, chiar in plina criza economica. Echipajul a schimbat anual, uneori chiar si de doua ori pe an, cele mai performante masini de raliu la nivel mondial, culminand cu un Ford Focus WRC, de peste 100.000 de euro. Beneficiind de cel mai mare buget, cei doi au si devenit lideri la clasa N, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Udrea vrea sa-i aduca pe israelieni in Bucovina, Transilvania si statiuni balneare. Ministerul Turismului va organiza, saptamana viitoare, o intalnire intre touroperatorii romani si cei israelieni si intre companiile nationale aeriene din cele doua tari, pentru a gasi solutii de infiintare a unor curse charter intre Israel si zone din Bucovina, Transilvania si statiuni balneare. Infiintarea unor curse charter intre Israel si alte zone din Romania decat municipiul Bucuresti ar creste numarul de turisti israelieni in special in statiunile balneare romanesti, a declarat, miercuri seara, la Ierusalim, ministrul de resort, Elena Udrea. "Din pacate, turistii israelieni au transport asigurat doar catre Bucuresti si ar avea nevoie si de curse charter catre Bucovina si vestul tarii. Vom vedea daca Tarom poate infiinta astfel de curse, deoarece este si o problema de cost", a spus Udrea. Ea a aratat ca partea romana va organiza mai multe actiuni de promovare a turismului romanesc in Israel, anunta Gandul.

PSD, Mos Craciun pentru PDL. La insistentele USL, Mircea Geoana a pierdut si sefia Senatului. Revocarea sa deschide competitia pentru presedintia Camerei Superioare. Daca la USL situatia este clara, in tabara puterii balanta atarna in favoarea PDL, desi sunt voci in UDMR care spun ca functia ar trebui "logic" sa revina Uniunii. In sedinta de luni, coalitia la putere va avea de discutat, pe langa modul in care va fi impartit bugetul in 2012, cine va candida la sefia Senatului. Din perspectiva numarului de senatori, PDL este de departe favorit, dar exista voci in UDMR care sustin ca functia ar trebui sa revina Uniunii. Este insa foarte putin probabil ca democrat-liberalii sa cedeze "cadoul" nesperat venit din partea PSD, mai ales ca functia de presedinte al Senatului capata si mai mare importanta in eventualitatea unei noi suspendari a presedintelui Traian Basescu, informeaza Romania Libera.

Vanghelie l-ar urma pe Geoana. Marian Vanghelie sustine ca a convocat o sedinta a conducerii PSD Bucuresti pentru a analiza decizia de excludere a lui Mircea Geoana din PSD. Anuntul lasa loc speculatiilor. Pleaca sau nu pleaca Vanghelie din partid dupa ce Geoana a fost dat afara? "Ma gandesc bine si o sa ma consult cu colegii de la Bucuresti si o sa va anunt", a raspuns Vanghelie. Aflat si el sub tirul amenintarilor lui Victor Ponta, care a decis acum cateva luni sa-l suspende de la sefia PSD Bucuresti, Marian Vanghelie a votat luni seara impotriva propunerii de excludere a lui Mircea Geoana din PSD. Impreuna cu el, alti sase lideri de filiale. Este vorba - potrivit surselor noastre din PSD - despre sefii organizatiilor PSD sector 3, PSD sector 4, PSD Calarasi, PSD Vaslui, PSD Dolj si PSD Giurgiu, scrie Puterea.

Ministerele cheltuiesc anual o jumatate de miliard de euro doar pe intretinerea sediilor. Cat s-ar economisi daca ar fi comasate in Casa Poporului. Guvernul ar economisi anual 150-200 milioane euro numai in ministere daca ar amenaja in Palatul Parlamentului sau in alte cladiri mari detinute de stat spatii in care sa functioneze impreuna mai multe astfel de institutii, costurile pentru intretinerea sediilor depasind in prezent 500 milioane euro. Cele 15 ministere reprezentate in Cabinet, alaturi de Ministerul Public, Secretariatul General al Guvernului si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si excluzand nou-infiintatul Minister al Afacerilor Europene, au consumat in acest an de la buget circa doua miliarde lei (echivalent a aproximativ 500 milioane euro) numai pentru intretinerea propriilor sedii. Banii au fost folositi pentru rechizite de birou, materiale pentru curatenie, incalzit, iluminat, apa, canal, salubritate si reparatii curente, precum si pentru achizitionarea de mijloace de transport, mobilier, servicii de telecomunicatii, anunta Gandul.