Santaj la Victor Ponta, un soi de drept la replica. "Sexgate la PSD", scandalul care a fost iscat astazi de ziarul "Puterea", a inceput cu multe zile inainte de publicarea sa. Asa cum am scris si in articolul de fond, totul a pornit de la un material trimis anonim pe adresa ziarului. Niste dezvaluiri socante care il vizau direct pe Victor Ponta... Cum era firesc, o parte din redactie s-a mobilizat urgent pentru a verifica autenticitatea materialului cu pricina. Iar ceea ce a urmat, ne facea zi de zi sa intelegem ca avem intr-adevar de-a face cu un subiect de prima pagina. Totul a culminat cu un telefon pe care l-am primit miercuri seara, putin dupa ora 21.30. "Salut, sunt Victor Ponta..." a fost vocea de la celalalt capat al firului. Liderul PSD, cu care ma stiu de multi ani si cu care am facut interviuri si emisiuni tv, voia sa stie daca este adevarat ca avem in lucru un material legat de el. Facea vorbire exact de ceea ce documentam noi de zile bune. Continuarea in Puterea.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Pedelistul Valeriu Stoica si-a facut un bloc ilegal in Cotroceni. O noua cladire ilegala se ridica nestingherita, cu complicitatea autoritatilor, in Bucurestiul si asa macelarit de constructii monstruoase. De data aceasta, beneficiarii sunt PDL-istul Valeriu Stoica, firma EuroGrupIntertrade SRL - unde asociat este celebrul afacerist penal Marius Locic - si Cristiana Carmen Salomie. Constructia se inalta pe terenul din strada Carol Davila 21A - strada Thoma Ionescu nr. 4, in zona construita protejata Cotroceni. Lucrarile se desfasoara in baza unei autorizatii de constructie ilegale emise de Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5, in urma cu doi ani, mai exact pe 13 octombrie 2009. Autorizatia nu respecta Planul Urbanistic Zonal. Pentru zona construita protejata Cotroceni, Planul Urbanistic General prevede inaltimi maxime de P+2 etaje, suprafata ocupata (POT) de maximum 65% si densitate construita (CUT) de maximum 1,8. Integral pe VerticalNews.ro

Poate Iliescu ramane activ la 81 ani? In urma cu cativa ani, Ion Iliescu se lauda ca se simte ca la 45 de ani. Care este situatia lui in acest moment? "Evolutia starii de sanatate a unei persoane trecute de 80 de ani, cu operatii la activ, depinde foarte mult de tonus. Daca are un tonus bun, nu vad de ce nu ar avea in continuare o viata activa", este de parere nutritionistul Eduard Adamescu. In ceea ce priveste regimul de alimentatie, medicul spune ca in linii generale, o persoana trecuta de 80 de ani, cu probleme de sanatate de genul hipertensiune, trebuie sa consume putine grasimi si multe legume si fructe, relateaza EVZ.

Mircea Geoana reinvie PDSR. Mai putin de 24 de ore i-au trebuit lui Mircea Geoana ca sa se decida ce va face dupa ce a fost exclus din PSD. Fostul candidat prezidential a anuntat ieri la Dabuleni (Dolj) iminenta aparitie a unui un nou partid politic. Ce-mi propune viitorul partid? Ne spune chiar Mircea Geoana, in primul sau discurs politic dupa excluderea din PSD: "Sa insanatoseasca Romania". "Romania are nevoie de alternativa care nu e nici la Putere, nici la USL si, din pacate, nu este nici la PSD si cred ca e momentul sa ridicam vocea si glasul si sa ne stergem lacrimile de tristete pentru ca, in acest moment, chiar mai important decat PSD este nevoie de a face politica adevarata, pentru oameni si alaturi de oameni", a declarat Mircea Geoana, ieri, la Dabuleni, scrie Puterea.

Efectul Geoana: Trei presedinti de consilii judetene vor sa plece anul acesta din PSD. Felul in care a fost exclus Mircea Geoana din PSD a pus pe ganduri liderii din teritoriu. Trei social-democrati, sefi de consilii judetene, ar putea parasi acest partid pana la finele anului, urmand exemplul presedintelui CJ Galati, Eugen Chebac. Viitorul lor politic va fi decis de modul in care vor evolua lucrurile pe esichierul stang al politicii, acolo unde Mircea Geoana a anuntat intentia de a crea un nou partid, iar o platforma social- progresista s-ar putea coace inainte de Craciun. Pe fondul sustinerii de catre PSD a doctorului Nicolae Bacalbasa pentru sefia CJ, la inceputul lunii noiembrie, Chebac a anuntat ca a renuntat la ideea de mai incerca sa obtina sprijinul PSD pentru o noua candidatura, informeaza EVZ.

Adrian Nastase asteapta prima sentinta in cazul "Matusa Tamara". Inalta Curte de Casatie si Justitie va anunta verdictul pe 7 decembrie. Inalta Curte de Casatie si Justitie a incheiat cercetarea judecatoreasca in cazul "Matusa Tamara", anuntand ca in 7 decembrie se va pronunta asupra acuzelor aduse de catre DNA fostului premier Adrian Nastase, a consilieruului acestuia, Ristea Priboi si fostului sef al ONPCSB, Ioan Melinescu, scrie Mediafax.Decizia din acest proces va fi prima din cele trei cazuri deferite justitiei de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in care este acuzat Adrian Nastase, fost prim-ministru si fost presedinte al Camerei Deputatilor. Adrian Nastase a fost trimis in judecata de catre DNA pentru dare de mita, Ioan Melinescu, presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) intre anii 2001-2004, pentru sustragere sau distrugere de inscrisuri, luare de mita si divulgare de informatii, iar Ristea Priboi, consilier al fostului prim-ministru Adrian Nastase, fost deputat in perioada 2000-2004, pentru complicitate la luare de mita si la dare de mita. Integral in Gandul.

DNA zdruncina USL si PDL. Arestarea primarului Sorin Apostu si a vicepresedintelui CJ, Radu Bica, si apropierea alegerilor locale obliga PDL la refacerea calculelor in judetul lui Emil Boc. Sunt asteptate noutati si dinspre USL, unii lideri locali ai opozitiei fiind suspectati de "blat", intrucat au facut afaceri cu puterea. In acest moment, situatia este tulbure in PDL. Liderii formatiunii au incercat sa obtina macar un armistitiu, daca nu o impacare durabila intre gruparile lui Sorin Apostu si Alin Tise, seful Consiliului Judetean si fin al lui Emil Boc. Ca urmare a acestui armistitiu, "locotenentul" lui Sorin Apostu, viceprimarul Radu Moisin, a fost desemnat candidatul PDL pentru postul de primar interimar. Teoretic, in sedinta de marti a Consiliului Local Moisin ar trebui sa treaca testul fara emotii, intrucat PDL are majoritatea absoluta, anunta Romania Libera.