​De ce se teme Ponta de plecarea lui Vanghelie. Victor Ponta l-a rugat pe Marian Vanghelie sa ramana in PSD. De ce ar face presedintele PSD asa ceva dupa ce a pus in actiune o intreaga operatiune de destructurare a influentei lui Vanghelie in organizatia de Bucuresti? Lovitura pe care ar primi-o PSD prin plecarea lui Marian Vanghelie ar fi cu adevarat dureroasa. O retea de cateva zeci de primari din toate judetele de la Arad la Botosani, de la Maramures la Giurgiu ar pleca din PSD la primul semn al lui Marian Vanghelie. Influenta primarului de la 5 se intinde dincolo de granitele Capitalei. In afara de reteaua de activisti din PSD Bucuresti, de monopolul electoral din sectorul 5, de resursele financiare si logistice si de cei 3-5 parlamentari din Capitala, Marian Vanghelie si-a facut un mic "stat" in "statul" PSD. "Imperiul" lui Vanghelie cuprinde o retea de primari de mici orase si comune pe care i-a cultivat de-a lungul timpului. Oameni pe care ii suna regulat, cu care se consulta si pe care ii sprijina logistic si financiar. Sunt in jur de 30, sustin surse din PSD, si ar pleca odata cu Vanghelie din PSD, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Paleologu: Multi care l-au votat s-au saturat de Basescu, dar sa spui ca il suspenzi, promiti haos. Vicepresedintele PDL Theodor Paleologu declara ca, "fara indoiala, sunt foarte multi care s-au saturat de Basescu", insa sa vii sa spui ca primul lucru pe care il vei face este sa il suspenzi inseamna sa promiti haos, astfel ca este posibil ca PDL sa castige "pe prostia adversarului". Theodor Paleologu a apreciat, duminica, la EuropaFm, ca opozitia comite erori nepermise, cum ar fi revocarea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului sau declansarea procedurii de suspendare a presedintelui Traian Basescu, iar USL ar putea pierde viitoarele alegeri din cauza acestor actiuni. "Nu-i deloc exclus ca USL sa rateze cu poarta goala. In mod normal, tactica inteligenta este sa nu te agiti prea mult. Sa astepti, sa castigi la puncte, sa marchezi pe erorile adversarului. Sa ai un discurs inclusiv, dialogant, moderat, pentru ca cu mierea se prind mai multe albine. Si excluderea lui Mircea Geoana si suspendarea lui de la Senat si ideea de a-l suspenda din nou pe presedintele Basescu si atacurile la adresa lui Sarkozy si a Angelei Merkel - toate lucrurile astea, efectiv, sunt de natura sa diminueze sansele USL in alegerile de anul viitor", a sustinut Paleologu, anunta Gandul.

Pentru cine se pregateste sefia Senatului. Senatorii trebuie sa-si aleaga un nou presedinte, in mijlocul unor dispute constitutionale privind grupul politic caruia i se cuvine functia. Daca USL merge pe mana lui Titus Corlatean, coalitia de la putere nu a cazut inca de acord asupra candidatului. Senatorul care va ocupa cea de-a doua functie ca importanta in stat ar urma sa fie ales astazi de plenul camerei superioare, dupa ce Mircea Geoana a fost revocat din aceasta functie saptamana trecuta. Uniunea Social Liberala, care isi revendica functia in baza unei decizii a Curtii Constitutionale din 2005, are deja un candidat: Titus Corlatean (PSD), cu care ar fi vrut din start sa-l inlocuiasca pe Geoana, daca acesta ar fi renuntat de bunavoie la functie. Puterea, care are cateva voturi in plus, contesta insa acest drept, motivand ca gruparea care a castigat alegerile in 2008 nu este aceeasi cu actualul USL, asa ca a decis sa numeasca un candidat propriu. Aici lucrurile se complica, insa. PDL, principalul partid din coalitia de guvernamant, vrea ca fotoliul de presedinte al Senatului sa revina unuia dintre senatorii sai. UDMR, pe de alta parte, a pus de asemenea ochii pe aceasta functie. In plus, bursa zvonurilor il dadea si pe liderul UNPR, Cristian Diaconescu, drept posibil candidat, informeaza Romania Libera.

Udrea: Demiterea lui Andreescu de la SGG, decizie corecta pentru imaginea Guvernului si a PDL. Decizia premierului Emil Boc de a o demite pe sefa Secretariarului General al Guvernului, Daniela Andreescu, a fost una corecta, cu responsabilitate fata de imaginea Guvernului si a PDL, a declarat astazi, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, in cadrul unei emisiuni televizate. "Cred ca a fost o decizie corecta (demiterea sefei SGG, Daniela Andreescu, n.red.), in contextul in care s-a creat, chiar daca nu vorbim de fapte penale, ci de un context de fapte cu caracter imoral, lucrurile care s-au intamplat si care tin de atributiile legate de sefia SGG au facut ca primul-ministru sa nu prea aiba de ales. A fost o decizie buna pentru imaginea Guvernului si a PDL. Inteleg ca a venit un raspuns de la ANI si acolo s-au lamurit aspectele legate de incompatibilitate. Concluzia a fost una singura, faptul ca premierul a actionat cu responsabilitate fata de imaginea Guvernului" a declarat Udrea, la Realitatea TV, scrie EVZ.

Ponta: Cristian Preda, un fel de "Lenin exilat in Elvetia" al zilelor noastre. Victor Ponta scrie pe blog despre organizarea in 2012 a Congresului PES la Bucuresti, el apreciind ca aceasta nu va fi niciodata "o stire" in intelesul presei romanesti, motiv pentru care o "condimenteaza" el cu o polemica cu Cristian Preda, un fel de "Lenin exilat in Elvetia" al zilelor noastre. "Vineri, la Bruxelles, Partidul Socialistilor Europeni a luat decizia de a organiza viitorul sau Congres la Bucuresti, la sfarsitul lunii septembrie 2012. O decizie in premiera (niciodata pana acum un Congres de acest fel nu a avut loc in Estul Europei), dar mai ales o reuniune cu totul speciala, unde se vor lua decizii cruciale pentru viitorul celei mai vechi si prestigioase miscari politice din Europa. In mod obisnuit, aceasta nu va fi niciodata o "stire" in intelesul actual al presei romanesti, daca nu contine un pic de "sare si piper", ceva scandal sau suspans; asa ca m-am hotarat eu sa o condimentez cu o polemica (sper moderata) cu europarlamentarul PDL Cristi Preda, un fel de "Lenin exilat in Elvetia" al zilelor noastre - sigur, daca inlocuim exilul saracacios cu statutul prosper de membru al Parlamentului European, stanga cu dreapta si Elvetia cu Belgia", scrie liderul PSD pe blogul sau, anunta Gandul.