Theodor Paleologu: "Nici Oprescu, nici Piedone nu au monopol pe spiritul bucurestean". Partidul, precum ENELUL, i-a facut o regularizare si-i cere cotizatia pe tot anul. Un fleac, vreo 2000 de RON. Daca ar fi presedintele PSD, l-ar face de dreapta. Lui Ponta i-ar da sfatul lui Trahanache: ai putintica rabdare. Crede ca votul obligatoriu ar fi o solutie pentru limitarea coruptiei electorale si ar desfiinta fara regrete Senatul ca sa dea banii la bugetul Culturii. Este Theodor Palelogu, vicepresedinte al PDL, deputat, fost ministru al Culturii. Printre planurile sale de viitor figureaza si candidatura la Primaria Capitalei, idee la care nu a renuntat, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ion Iliescu: Probabil a fost un calcul gresit ca functia va ramane la PSD. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat pentru gandul ca a avut indoieli ca functia de presedinte al Senatului poate ramane la Opozitie si ca "probabil" calculul celor care au crezut acest lucru a "fost gresit". Ion Iliescu a spus ca era de asteptat ca Vasile Blaga sa castige presedintia Senatului si ca aceasta functie sa revina PDL. "USL nu este avantajata ca a pierdut a doua functie in stat. A fost vorba de a o anumita conduita a domnului Geoana si raporturile acestuia cu conducerea partidului. Practic, prezenta lui acolo nu mai reflecta pozitia partidului", a adaugat Ion Iliescu. Presedintele de onoare al PSD a declarat inaintea excluderii din partid a lui Mircea Geoana ca acesta ar trebui sa ramana in fruntea Senatului pentru a nu da aceasta functie celor de la PDL, anunta Gandul.

Pretul inscaunarii lui Blaga. Pentru a reusi sa-l impuna pe Vasile Blaga in locul ramas vacant prin revocarea lui Mircea Geoana, democrat-liberalii au fost nevoiti sa cedeze santajului UDMR si sa renunte la sefia Secretariatului General al Guvernului. Este posibil ca maghiarii sa primeasca si mai multi bani pentru colegiile lor. Inscaunarea propriu-zisa a lui Vasile Blaga in fruntea Senatului nu a mai creat emotii democrat-liberalilor o data ce au reusit sa cada la intelegere cu partenerii de coalitie. Ex-ministrul de Interne a strans, in plen, 69 de voturi, in timp ce candidatul USL, Titus Corlatean, a adunat 63 de voturi, dintr-un total de 132 de voturi valabil exprimate. Dincolo de scorul din plenul Senatului, toate declaratiile oficiale au facut referire la negocierile care s-ar fi purtat, in cursul diminetii de ieri, intre liderii partidelor din coalitie, informeaza Romania Libera.

Coalitia PSD-PDL. Analistii sunt rezervati, dar nu o exclud. Formarea unei mari coalitii PSD-PDL dupa alegerile de anul viitor, miscare pronosticata de Sebastian Lazaroiu, este catalogata drept o ipoteza prematura, fara a fi insa respinsa in totalitate. Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, a lansat ipoteza constituirii, dupa alegerile parlamentare de anul viitor, a unei mari coalitii PSD-PDL-UNPR. Potrivit lui Lazaroiu, obiectivul acestei coalitii ar fi revizuirea Constitutiei si reorganizarea administrativ- teritoriala a Romaniei. Analistii politici sunt rezervati fata de o astfel de posibilitate, desi declara ca o asemenea colaborare nu este total exclusa. Contactat de EVZ, Sebastian Lazaroiu a dat cateva detalii suplimentare pe tema marii coalitii PSD-PDL. El considera ca exista o baza solida a colaborarii dintre cele doua partide. "Daca va uitati cu atentie, veti observa ca nu sunt diferente majore intre cele doua viziuni de modificare a legii fundamentale. Se poate, deci, initia un dialog", ne-a declarat ieri Lazaroiu, scrie EVZ.

PDL intra in Biblioteca. Cum se scaneaza in Modrogan buletinele studentilor care vor abonament gratuit la BCU. "Promovam valorile", campanie derulata de Organizatia de Tineret a PDL redeschide problema datelor oficiale cu caracter personal pe care partidul aflat la putere le solicita participantilor la programele sale. Sub sloganul "Iti place sa citesti? Meriti un abonament la BCU" tinerii filialei PDL Bucuresti lanseaza o invitatie studentilor din Capitala la sediul din Aleea Modrogan nr. 22 pentru a le acorda gratuit un permis de acces la Biblioteca Centrala Universitara (BCU). Cu actul de identitate, carnetul de student si fluturasul primit pe strada, am dorit sa vedem in ce anume consta campania organizata de catre juniorii democrat-liberali, anunta Gandul.

Sever Voinescu: Domnul Ponta are teribilisme specifice pubertatii. Deputatul PDL Sever Voinescu a precizat, intr-o conferinta de presa sustinuta luni, ca regreta lipsa de colaborare cu USL in problema stabilirii bugetului de stat pentru 2012. Voinescu nu a ezitat sa ironizeze atitudinea presedintelui PSD Victor Ponta: "Domnul Ponta are teribilisme specifice pubertatii". "Va reamintesc ca domnul Ponta, pe care unii politicieni din USL il vad prim-ministru, lauda pana mai de curand guvernul maghiar pentru refuzul de a avea un acord cu FMI. Vedeti ce se intampla in Ungaria. Tot domnul Ponta il lauda pe domnul Papandreu pentru felul in care isi conduce tara. Vedeti ce se intampla acolo. De altfel, domnul Ponta are in general tafne si teribilisme specifice pubertatii si mai putin curajului si responsabilitati, lucruri care se cer unui lider politic intr-o tara cu problemele Romaniei", a apreciat purtatorul de cuvant al PDL, informeaza Romania Libera.